Avrupa’da raflar bizde çöpler boş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de PBS kanalına açıklamalarda bulundu:

“Enflasyon aşılamaz bir ekonomik tehlike değildir. Ben ekonomistim. Şu anda yüzde 8, yüzde 9 enflasyonun bile tehdit ettiği ülkeler var. Bizde yüzde 80 var. Biz şu anda 250 milyar dolar ihracatı yakalamış bir ülkeyiz. Benim ülkemde marketlerde raflar boş değil. Ama Amerika’da bile bugün raflar boş, Fransa’da raflar boş, Almanya’da raflar boş. Benim vatandaşım şu anda istediği her türlü ürünü marketlerde bulabiliyor.”

***

Ekim 2021’de de Erdoğan şöyle söylemişti:

“Özellikle şu anda ana muhalefet ve beraberinde oldukları bir şeyi unutuyorlar, biz Cumhur İttifakı olarak emin adımlarla yarınlara yürüyoruz. Şu anda Avrupa’ya bakalım, İngiltere’de raflar boş, Avrupa’da boş, Amerika’da raflar boş. Bizde bolluk, bereket yoluna devam ediyor.”

***

Sanırsınız ABD ve AB’de millet yoksulluktan kırılıyor; feci şekilde açlık çekiyorlar.

Gerçek bu mu?

Herkes ve hepimiz biliyoruz ki gerçek bu değil. Zaten bu cümlelerin gerçekleri bilenlerle söylendiğini de zannetmiyorum.

Hani “Ay’a 4 şeritli yol yapıyoruz desek inanacak kesim var ya”... Sanırım bu cümleler o kesime yönelik açıklamalar.

Zaten 2023’de Lozan’ın 100. yılı doluyor ve bizler artık madenlerimizi çıkartabileceğiz. Bakmayın siz Eti-Maden Kuruluşu’na... Ya da geçen yıl Karadeniz’de doğalgaz bulduğumuza... Asıl madenler Lozan’ın 100. Yılı dolduğunda çıkartılacak...!!!

GERÇEKLER!

Avrupa ve ABD bugün küresel ekonominin merkezlerini oluşturuyor. Kişi başına gelirlerinden tutun da demokratik ve özgürlükçü değerlerin en üstte olduğu ülkeler bunlardır.

Kapılarında vize kuyruğuna girdiğimiz ülkeler de bunlardır.

Evlatlarımızın iyi bir gelecek kursunlar diye gönderdiğimiz ülkeler de yine bunlardır.

***

Avrupa ve ABD’de boş olan raf var mıdır? Elbette vardır... Ama neden ve nasıl?

Yani rafların boş olması yoksulluktan mı yoksa varlıktan mı? Asıl mesele budur... Daha kısa süre önce ünlü bir cep telefonunun yeni, markası çıktığında evet, ABD’de ve Avrupa’da raflar boşaldı...

Millet kuyruğa girdi ve o cep telefonunu satın aldı.

Peki bizde raflar boş mu? Hayır... Hatta raflarımızda bebek maması bile KİLİTLİ satılıyor. Yoksulluktan alamadığımız ürünler rafları çok güzel süslemektedir.

Bakın bizde raflar boş değil ama mesela fakirlikten dolayı çöpten gıda ürünleri toplayanlar yüzünden çöplerimiz boş... Hatta Avrupa’nın bile çöplerini biz alıyoruz.

EVLER BOŞ...

Ben ekonomi dediğimizde bir gerçeği sunuyorum: Çocuk yapma imkanı...

2015 öncesi bir kadın 2,2 doğum gerçekleştirirken 2021 yılı itibari ile bu sayı 1,70’ye düştü. Ekonomik beklentilerle aynı yönde hareket eden doğum sayısı 3 çocuk hayalini 1,7 çocuğa düşürdü.

Ülkeler kendi nüfuslarını korumak için kadın başına 2,1 doğum gerekirken Türkiye artık bu sınırın çok altında. Resmen evlerin içi boşalıyor...

Çocuk sayısı azalırken aynı zaman diliminde boşanma oranlarında da ciddi artış var. Kısaca ailenin temel yapılarını ekonomik buhrana feda etmiş durumdayız... Ama biz gidip Avrupa’da Amerika’da raflar boş diyoruz.

Acaba kendi gerçeklerimizi ne zaman göreceğiz?

Sorunları teşhis etmezsek nasıl çözebiliriz ki... Hem Erdoğan demedi mi “Hiçbir lider attığı adımdan sonra ‘ben yanlış yaptım’ demez” diye...

Ortada Nass... var dedikten sonra ve faiz sebep enflasyon sonuç saçmalığı ile bugün en az yüzde 80 enflasyona geldik...

Ne zaman gerçekleri görecek ve kabulleneceğiz? Tek seçenek sandık mı olmalı?

O zaman son çıkış kapısına geldiğimiz ve ülkenin kurtarılması için herkesin birleşmesi gerçeğini de hainlik değil hizmet ve vatan sevgisi olarak görmeliyiz.

Başka nasıl izah edilebilir ki???

YORUMLAR (78)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
78 Yorum