Yaparsa AK Parti yapar...

AK Parti’nin bu seçim sloganını hatırlıyorsunuz değil mi?

Tam da bu slogana uygun bir adım attı AK Parti. Hürriyet, Milliyet, Y. Şafak, Türkiye gazetelerinde gördüğüm haber bunu anlatıyor.

Haber şu:

“Kurdaki hareketlilik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti MYK’da ele alındı. Edinilen bilgiye göre toplantıda faiz indirimlerinde kararlılık vurgusu yapıldı. Türkiye uzun süredir üreterek, ihraç ederek büyüme modeline hazırlanıyordu. Yabancı kuruluşlar buna anında karşı çıktı. Türkiye’nin yeni ekonomik modeline direnç gösteriyorlar.”

Haber başlıkları aslında her şeyi anlatıyor: DÜŞÜK FAİZE DEVAM

İyi de faiz kararları ne zamandan beri ‘Parti’ koridorlarında alınmaya başlandı? Burası bir ülke... Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti adında bir ülke. Ve bu ülkenin kurumları bulunmaktadır.

Bu kurumlarından biri de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası adında bir kurumdur. Faiz kararı orada bulunan ‘Para Politikası Kurulu’ üyelerinin kararı ile alınır. Parti MYK’sında alınmaz...

***

Sadece bir cümle söyleyeceğim: Devlet çalışmazsa Millet fakir kalır.

Bu kadar.

***

Bakınız bu karar alınırken MYK’da neler konuşulmuş:

Mesela denilmiş ki: Faiz indirimi sonrası kurda bir miktar yükseliş olduğu ama bunun iktisadi temeli olmadığı için bu yükselişin açık müdahale olduğu düşünülmüş.

Cevap vermeye gerek var mı?

Ülke bu anlayış ile yönetiliyorsa vay halimize. Hatta size şunu söyleyeyim, bu şekilde ülkeyi yöneten partinin MYK’sında bir konuşma olmuş ise gerçekten halimize şükredelim. Bu anlayış gerçek ise şu anda çoktan Venezuela olmuş olmalıydık.

Ben matematikte 4 işlemden vazgeçtim. Acaba 2 işlemi bilen var mı? Olan biteni anlamak için 2 işlem bile yeterli...

***

Efendim bir de uzun süredir düşünülen ama şer güçlerin karşı çıkması sonucu uygulamaya alamadığımız yeni ve büyük ekonomik modelimiz varmış.

Yabancılar bu modele direnç gösteriyormuş...

Cevap veriyorum:

İşte o nedenle bu modeli bir gece aniden işleme koyduk. 19 yıl bekledikten sonra bir gece aniden şak diye modeli uygulamaya aldık.

O nedenledir ki;

Ne 5 yıllık kalkınma planında

Ne de 3 yıllık Orta Vadeli programda

Ne de devletin herhangi bir kurumunda yeni ekonomik modelimiz çalışılmadı. Bilgiler kimseye açıklanmadı ve 19 yıl sonra ŞAK diye aniden modeli uygulamaya aldık.

***

Aslında Berat Albayrak 2018’de Yeni Ekonomi Programı açıklamış ve gizli sırları ifşa etmişti. İşte o nedenle ülkemizin bütün dövizlerini satmak zorunda kaldık ve Berat Bey de erkenden Bakanlıktan ayrıldı...

İnanmadınız mı?

Tüh ya...

YORUMLAR (66)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
66 Yorum