YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanır 2020? İşte YDS sınav sonuç tarihi...

YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanır 2020? İşte YDS sınav sonuç tarihi...

Binlerce adayın katılım sağladığı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuç tarihi için gözler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevrildi. İşte, 'YDS sonuç sorgulama ekranı'...

'2020 YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?', 'YDS sonuç tarihi belli oldu mu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Doçent, doktora yeterlik ve bazı yüksek lisans programları için katılım sağlanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) tamamlandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM), YDS sınav sonuçlarının açıklanma tarihini de duyurdu. Detaylar haberimizde...

2020 YDS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimine göre, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları 23 Ekim 2020 Cuma günü açıklanacak.

YDS soru ve cevapları, sınav uygulandıktan sonra 1 hafta içinde ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını TC kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr web adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2020 YDS SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YDS'DE PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.

Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

YDS'DE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU 2020?

Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nda (YDS) 4 yanlış 1 doğruyu götürmez.

2020 YDS SINAV YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN

YDS NEDİR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ve ÜDS, KPDS, ve KPSS Yabancı Dil sınavlarının kaldırılmasının ardından bu sınavların yerini alan yabancı dil sınavıdır. YDS'de, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi uygulanır.

YDS sınavı senede 3 kez yapılmaktadır. İlk sınav 'İlkbahar YDS Sınavı' (YDS/1), ikinci sınav ise 'Sonbahar YDS Sınavı' (YDS/2), üçüncü sınav 'Kış YDS Sınavı' (YDS/3) olarak geçmektedir.

YDS'YE KİMLER GİREBİLİR?

* Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları.

* Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları.

* Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler.

* Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.

* Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.

* Kamu personeli olmak amacıyla KPSS'ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.

* Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen üniversite ya da yüksek okul mezunları.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN