Bildiğiniz patlıcan kızartmalarını unutun... Bu tarifle 5 dakikada misafirlerinize görsel şölen yapacaksınız

Bildiğiniz patlıcan kızartmalarını unutun... Bu tarifle 5 dakikada misafirlerinize görsel şölen yapacaksınız

Çoğu kişi patlıcanı sevse de bir o kadar kişide patlıcana karşı hep bir ön yargılıdır. Ancak ön yargılı kişilerin patlıcan konusunda bu düşüncelerini yıkacak süper bir tarifimiz var. İşte mısır unlu patlıcan kızartması tarifi...

Patlıcan sevmeyen çocuklarınıza ve eşiniz için kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Patlıcan denilince genellikle çocuklarımız ve eşimiz burun kıvırır, yemek istemezler. Ancak bugün haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız mısır unlu patlıcan kızartması ile yediklerinin patlıcan olduğunu bile anlayamayacaklar. İşte tüm detayları ile mısır unlu patlıcan kızartması tarifi şöyle;

MALZEMELER

3 tane orta boy kalın patlıcan

Sosu için;
1 şişe soda
2 adet yumurta
1,5 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Kızartmak için;

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Lezzet patlaması puf puf patlıcan kızartması tarifimiz için öncelikle patlıcanları çok kalın olmayacak şekilde ince dilimleyelim. Daha sonra yemeğimizi sosunu hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabımızı alalım. İçine sodayı, yumurtayı, mısır ununu, kabartma tozunu, tuzu, karabiberi, toz kırmızı biberi ekleyip tel çırpıcı ile karıştıralım. Dilimlediğimiz patlıcanları sosa bulayalım.

maxresdefault-002.jpg

BU LEZZET BALIĞA BENZERLİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Kızartma tavasını veya tenceresini alıp içine sıvıyağı koyalım. Kızgın yağda ve yüksek olmayan orta ateşte arkalı önlü soslu patlıcanlarımızı kızartalım. İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ile sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN