Bildiğiniz Tüm Cheescake Tariflerini Bir Kenara Koyun! İşte Baklava Lezzetinde Çıtır Çıtır Cheescake Tarifi!

Bildiğiniz Tüm Cheescake Tariflerini Bir Kenara Koyun! İşte Baklava Lezzetinde Çıtır Çıtır Cheescake Tarifi!

Farklı bir tarif arayanlar için oldukça leziz ve alternatif olan baklava cheesecake tarifi, lezzetli bir tada sahip ve evde hazırlaması çok kolay. Baklavalı cheesecake nasıl yapılır? Sizi yormayan ve yerken yedirten baklava cheesecake tarifinin, yapılışı, malzemeler ve püf noktaları sizlerle.

Görünüşü ve tadı farklı olan Baklava Cheesecake Tarifi sizi şaşırtacak harika bir lezzet. Yerken baklavadan farksız ama daha hafif olan Baklava Cheesecake bundan sonra favori tatlınız olacak. Klasiklerden sıkıldıysanız hem görüntü açısından hem de alışılmış bir tadı daha hafif ve kremsi olmasına bayılacaksınız. Peki Baklavalı cheesecake nasıl yapılır? Her lokmada size farklı bir tat verecek baklava cheesecake tarifinin yapılışı ve gerekli malzemeleri haberimizde...

BAKLAVA CHEESECAKE MALZEMELERİ

16 parça baklavalık yufka( İsterseniz artırabilirsiniz)
60 gr tereyağı
1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş antep fıstığı
1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker

Cheesecake için:

2 paket krem peynir( labne)
1 paket maskarpon peyniri (isterseniz çiğ kremada kullanabilirsiniz)
1/4 (çeyrek) su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı tozşeker( tat oranını yoğun seviyorsanız siz 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı kullanın)
3 yemek kaşığı un
3 yumurta
Vanilya
1/2 (yarım) su bardağı antep fıstığı (çekilmiş)

BAKLAVA CHEESECAKE HAZIRLANIŞI

Önce 22 cm genişliğinde kelepçeli kalıbın kenarını yağlıyoruz.
Baklava yufkasını bir fırça yardımıyla bolca eritilmiş tereyağı ile yağlayın, toz şeker serpin ve yağlanmış kek kalıbına kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin

hb1.jpg
Üzerine fıstık serpip aynı işlemi tekrarlayarak 16 kat oluşturuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecede sadece 5-6 dakika üzeri kızarana kadar pişirip soğumasını bekliyoruz.
Hazırlanan baklava tabanı soğurken peyniri ve toz şekerini bir kaba alıp iyice çırpın. Ardından süt, yumurta ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.

hb2.jpg
Son olarak unu ve antep fıstığını ekleyin, karıştırın ve baklava tabanının üzerine dökün.
kalıbı birkaç kez tezgaha vurun ve cheesecake'in havasını alın. Biraz su ile cheesecake kalıbımızı ızgaranın üzerine ısıya dayanıklı bir kaba yerleştiriyoruz. Ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika pişiriyoruz. Fırını kapattıktan sonra kapağını açıp cheesecake'imizi yarım saat kadar yavaş yavaş soğumaya bırakıyoruz.

hb3.jpg
Fırından çıkardıktan sonra en az 5-6 saat oda sıcaklığında buzdolabında dinlendirip üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN