Bildiğiniz Tüm Dondurmaları Unutun! İşte Evde Kolayca Yapılan En Lezzetli Limonlu Dondurma Tarifi!

Bildiğiniz Tüm Dondurmaları Unutun! İşte Evde Kolayca Yapılan En Lezzetli Limonlu Dondurma Tarifi!

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmayı katkı maddesi ve yapay tatlandırıcı kullanmadan hazırlamaya ne dersiniz? Ünlü markalara taş çıkaran dondurma tarifimiz ile sizlerleyiz. Limonlu dondurma nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Detaylar haberimizde...

Vücuttaki pH seviyelerini dengeleyen limon, önemli bir C vitamini kaynağıdır. Evde yapacağınız limonlu dondurmada hem limon kabuğu rendesi hem de limon suyu kullandığınız için bu faydalar gizli kalıyor. Hiçbir katkı maddesi içermediği için yemesi sağlıklı olan limonlu dondurma nasıl yapılır? İşte çocuklarınızın severek yiyeceği limonlu dondurma tarifi için detaylar.

LİMONLU DONDURMA TARİFİ MALZEMELERİ

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı salep
1 çay kaşığı zerdeçal
Sonradan eklemek için
Yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
1 limon kabuğu rendesi

LİMONLU DONDURMA HAZIRLANIŞI

Öncelikle 1 litre sütü bir tencereye alıp üzerine 1 tatlı kaşığı saf salep ve toz şeker ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ocağın altını yakalım ve kaynamasını bekleyelim, sürekli karıştıralım, karıştırmayı asla bırakmayalım.
Kaynamaya başlayınca renk vermesi için 1 çay kaşığı zerdeçal ekliyoruz merak etmeyin tadı değişmez.

1.jpg
Çabuk çırpın ve zerdeçalı çözün, 10 dakika daha sürekli karıştırarak pişirin, süt kaynadıktan sonra bu noktada kıvamı çok hafif koyulaşır. Çok koyu olmayacak ama koyulukta sizleri sizi şaşırtmasın.
sütümüz 10 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıp tamamen soğumasını bekleyin.
soğuduktan sonra yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyu ve bir büyük limon kabuğu rendesini ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Büyük kapaklı, dondurucuya girmeye uygun bir kaba dökeceğiz. 2 ayrı kaba dökün, ağzımı kapatın, dondurucuya koyun, 2 saat sonra çıkartın ve önce bir kaşık ya da çatalla karıştırın.
Sonra hemen blenderdan geçirelim. Bu sayede içindeki buz parçaları ezilir.

2.jpg
2 saat sonra tekrar dondurucuya koyuyoruz ve aynı şekilde blender ile püre haline getiriyoruz. Bunu 3 kez aynı şekilde yapmamız gerekiyor. Dondurmamızı
blender ile 2 saatte bir 3-4 kez fırlatırsak mükemmel bir dondurma yaparız. Bu işlemi üç kez yaptıktan sonra 4-5 saat buzlukta bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN