Bir ayvayla harikalar yaratın! 5 dakikada ikramın kralını yapın: Bir tadan hangi pastaneden aldın diyor

Bir ayvayla harikalar yaratın! 5 dakikada ikramın kralını yapın: Bir tadan hangi pastaneden aldın diyor

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte pazar ve market tezgahlarında ayvaları görmeye başladık. Bugün haberimizde sizlere şipşak kolayca yapabileceğiniz ayva tatlısının tarifi vereceğiz. Bu lezzete yemelere doyamayacaksınız...

Marmara'nın yeşil ili güzel Bursa' mız la özleşmiş kaymaklı ayva tatlısı; diğer şerbetli tatlılara göre hafif yapısıyla son derece sindirim kolaylığı sağlıyor. Hoş kokulu baharatların şeker ve meyve ile kusursuz buluşmasının bir ürünü olan ayva tatlısı; hafif, hoş aromalı ve şerbetli tatlılara göre kalorisi oldukça düşük bir tatlıdır. Enfes tadı kadar hoş görüntüsüyle de dikkat çeken ayva tatlısının tamamlayıcısı ağızda eriyen taze süt kaymağıdır. Tatlının pişme süresi oldukça uzun. Bu ayvanın çok zor pişmesinden değil, şerbetin kıvam almasını beklememizden kaynaklanıyor. Kıpkırmızı ayva tatlısını yapmanın birçok yöntemi var. Eğer tatlının tamamen kırmızı olmasını isterseniz; 2 su bardağı vişne suyu yada dondurucuda dondurduğunuz vişneden 1 kase kullanabilirsiniz. Başka bir tercih ise aktarlardan temin edebileceğiniz hibiskus çayı. Ama yok ben asla ayva tatlısında ilave hiç birşey kullanmam diyorsanız tercih sizin. O zamanda sadece ayvanın çekirdeklerini kullanabilirsiniz. Peki bu kadar özel bir tatlı nasıl olur da hem lezzetli hem de hafif oluyor? İşte tüm sorularınızın cevabı için sizi haberimizin ayrıntılarına alalım...

MALZEMELER

500 ml. su (2 su bardağı)

4 adet orta boy ayva

400 gram toz şeker

Çubuk tarçın

10 adet karanfil

2 su bardağı vişne suyu

Üzeri için:

Kaymak

YAPILIŞI

Ayvalarımızı güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Ortadan ikiye bölelim. İçinin çekirdeklerini ayıklayalım. Yapışmaz yayvan tenceremize önce soyduğumuz ayvaların kabuklarını serelim, üzerine ayvalarımızı koyalım. Ayvaların içi kısmına şekeri eşit gelecek şekilde dökelim. Çubuk tarçını ve karanfilleri de ekleyelim. Ayva çekirdeklerini de unutmuyoruz tabi. Çekirdeklerin hepsini tenceremize ekliyoruz.

maxresdefault-002.jpg

Üzerine vişne suyunu ve normal suyumuzu ekliyoruz. Yavaş yavaş kaynasın, kenarlarından şerbetini alıp alıp üzerine dökün ki her yanı eşit renk alsın.

61dc106786b2472fe894870b.webp

BU LEZZET BAŞINIZI DÖNDÜRECEK

Tencerenin kapağını kapatalım. Sık sık kontrol edin. Suyunu oldukça çekip, kalan suyu reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Suyunun soğuduktan sonra daha da koyulaşacağını unutmayın. Soğuyan ayva tatlılarınızın üzerine kaymakları koyun ve servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN