Bir deneyen bir daha bırakamıyor! Türk kahvesini bir de böyle deneyin: Tarifi için size yalvaracaklar

Bir deneyen bir daha bırakamıyor! Türk kahvesini bir de böyle deneyin: Tarifi için size yalvaracaklar

Türk milletinin baş tacı sıcak içeceklerden biri olan Türk kahvesi büyük küçük demeden cinsiyet fark etmeksizin herkes tarafından çok sevilip tüketilmekte. Özellikle Türk kahvesinin bol köpüklü olması milletçe tercihimizdir?. Peki bol köpüklü Türk kahvesinin yöntemi nedir?

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne giren ilk içecek olma şerefini taşıyan Türk toplumu olarak baş tacı içeceklerimizden biri olan Türk kahvesi gelenek ve göreneklerimizde önemli bir yer tutmakta. Kahve çekirdeğinden elde edilen ve çok ince öğütülerek elde edilen Türk kahvesi, hem güçlü tadı hem de özel hazırlama ve servis yöntemleriyle dünya çapında ün kazanmıştır. Türk kahvesi yapımı artık otomatik makineler sayesinde oldukça kolay olsa da bakır cezvelerde kömür ateşinde yapıldığında lezzeti gerçekten bir başka oluyor.

Türk kahvesi üzerine yapılan araştırmalar, Türk kahvesinin kendine has kokusu ve tadıyla Güney Etiyopya'dan tüm dünyaya yayıldığını gösteriyor. 1517'de Yemen'de vali olarak görev yapan Özdemir Paşa, bu kahveyi tatmış ve İstanbul'a getirmişti. Artık her lokantada bulunan bu özel lezzet, ilk bulunduğunda kahve meyvelerinin kaynatılmasıyla hazırlanmıştır. Daha sonra kahve çekirdekleri kavrulur ve öğütülür. Türk kahvesi de dünyada öğütülmüş olarak servis edilen tek kahve çeşididir. Türk kahvesi pişirmenin en temel yolu taze Türk kahvesi kullanmaktır. Bayat kahve ne kadar güzel pişirilirse pişirilsin düzgün sonuç alınması zorlaşıyor. Bu nedenle Türk kahvesini muhafaza ederken kokusuz, serin ve kuru yerde saklamak önemli. İşte bol köpüklü dumanı üstünde güzel bir Türk kahvesi tarifi...

turk-kahvesi-37f3e57b-4f17-427f-a1f5-d1775c861dd6.webp

MALZEMELER

1 kahve fincanı soda

2 adet sütlü çikolata

1 adet küp şeker

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

YAPILIŞI

Hepimizin severek içtiği Türk kahvesini bu kez sodalı yapmak için öncelikle cezveye 1 kahve fincanı sodayı, 1 adet küp şekeri, 2 adet sütlü çikolatayı ve 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini ilave edelim. Başından ayrılmadan sürekli kaşıkla karıştırarak kahvemizi pişirmeye başlayalım. Cezvenin üst kısmında biriken köpükle kaşık yardımı ile alıp fincana aktaralım. Kaynayan kahvemizi fincana dökelim. İşte sodalı Türk kahveniz hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN