Bu böreği yaptığınızı gören kaynananız sizi takdir edecek! İşte su böreği lezzetinde tepsi böreği tarifi

Bu böreği yaptığınızı gören kaynananız sizi takdir edecek! İşte su böreği lezzetinde tepsi böreği tarifi

Lezzetli bir börek tarifi arayanlara müjdemiz var. Su böreği lezzetinde tepsi böreği tarifimiz tam size göre. Nar gibi kızarmış damak çatlatan lezzeti ile bu börek tarifimize hayran kalacaksınız. İşte tüm ayrıntıları ile su böreği lezzetinde tepsi böreği tarifi...

Kahvaltı sofralarınıza yada akşam üstü sıcacık çaylarınızın yanına kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz su böreği lezzetinde tepsi böreği tarifimizle karşınızdayız. Yedikçe yedirten kapış kapış gidecek olan su böreği lezzetinde tepsi böreği tarifimizi ev halkınız ve evinize gelen misafirleriniz gerçek su böreği zannedecek. Sizi mutfakta yormayacak kolayca hazırlayabileceğiniz su böreği lezzetinde tepsi böreğimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte tüm ayrıntıları ile su böreği lezzetinde tepsi böreğinin tarifi şöyle;

Malzemeler

5 adet yufka

Sosu için;

1 şişe maden suyu

3 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

2 çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

300 gram beyaz peynir

Yapılışı

Su böreği lezzetinde tepsi böreğimizi yapmaya öncelikle sosunu hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kapta maden suyunu, yumurtayı, sıvıyağı, sütü ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Şimdi de böreğimizin tepsiye yapışmaması için fırın tepsisini hafif yağlayıp, yufkanın ilkini serip, kenarlarından biraz dışarı sarkıtıyoruz. Yaptığımız sostan yufkanın her yerine gelecek şekilde sürüp kat kat yufka koyuyoruz. Her kata bolca sostan sürmeyi unutmuyoruz. Yufkaların ara katına bir kasede ezdiğimiz beyaz peyniri ezip yayıyoruz. Dilerseniz su böreği lezzetinde tepsi böreğini yaparken evinizde kalmış peynirleri de birleştirip kullanabilirsiniz. Diğer yufkaları da aralarına sos sürerek yerleştiriyoruz. En son kalan yufkayı da yerleştirdikten sonra kenar kısımlarından taşan yufkaları üzerine doğru kapatıyoruz. Kalan sosu da böreğin üzerine döküp çatalla delikler açıyoruz.

maxresdefault.jpg

Bu böreği misafirleriniz gerçek su böreği zannedecek

Vaktiniz varsa bu şekilde buzdolabında bir saat kadar bekletmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü böreğimiz dinlenince sosunu tamamen içine çekeceği için daha lezzetli olacaktır. Yada buzdolabında dinlendirmeye vaktiniz yoksa hemen de pişirebilirsiniz. Su böreği lezzetinde tepsi böreğimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka böreğimizin pişip pişmediğini kontrol edelim. Pişen böreğimizi fırından çıkaralım. Kare kare dilimleyip servis tabaklarına koyalım. Böreğinizi ister sıcak sıcak ister soğuk olarak da tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN