Bu Böreğin Bütün Sırrı Sosunda! İşte Pastane Çatlatacak Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi

Bu Böreğin Bütün Sırrı Sosunda! İşte Pastane Çatlatacak Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi

Çıtır çıtır ve lezzetli bir patatesli börek hazırlamak istiyorsanız doğru yere geldiniz. Şık sunumuyla fark yaratan bu tarifin çıtırlığı üzerine sürülen sosta gizli. İşte patatesli çıtır kalem puf böreği tarifi! Detaylar haberimizde..

Bu tarifte yer alan sirke, böreğin çıtır çıtır olmasını sağlıyor! Patatesle kesişen içindeki baharatlar damakta lezzet şöleni yaratıyor. İster aileniz için kahvaltı da yapın, ister günlük menünüze ekleyip misafirlerinize ikram edin, bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde önceden hazırlanmış yufka kullanılır ve elle açılmış yufka ile uğraşmadan kolayca yapabilirsiniz. Peki çıtır patatesli börek nasıl hazırlanır? Püf noktaları neler? İşte detaylar.

PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta

PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayın, soyun ve küçük parçalar halinde kesin.
Rendelenmiş veya ince kıyılmış soğanı yağda soteledikten sonra patatesleri ilave edip nane, tuz ve toz kırmızı biber ile soteleyin. harcın soğumasını bekleyin.

1-003.jpg
Yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza sosu hazırlayın. Bir fırça kullanarak, hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı ortasına dökerek
yufkalardan birini yayın. Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve tekrar sosla ıslatın. Yapım aşamasındaki sirke kokusu sizleri endişelendirmesin piştikten sonra çıtır çıtır ve lezzetli bir börek oldu. 2 katlı
yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parçaya böldünüz ve kalın kısımlarına iç harcı koydunuz. üçgenler ve sarın Onları bir sigara rulosu gibi yerleştirin.

2-003.jpg
Aynı şekilde hazırlanan tüm malzemeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve patatesli gözlemeleri 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Çıtır Patatesli Börek tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun…

PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ PÜF NOKTALARI

Patatesli böreği sirkesiz de hazırlayabilirsiniz ama sadece sirke çıtır çıtır yapar. çıtır börek yapmak istiyorsanız sirke kullanmanızı tavsiye ederim. Ben Tarif 'de üzüm sirkesini seçtim ama siz dilediğiniz sirkeyi kullanabilirsiniz.
Sirke kokusu sizi yanıltmasın. Yemek yerken sirke kokusu veya tadı alamayacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN