Bu böreğin çıtırtısını duyan komşularınız başınıza toplanacak! Kahvaltıda harika bir lezzet!

Bu böreğin çıtırtısını duyan komşularınız başınıza toplanacak! Kahvaltıda harika bir lezzet!

Yeni pişmiş dumanı üzerinde sıcacık bir böreğe kimse karşı koyamaz. Hem kahvaltılarınız da hem de 5 çaylarınız da güvenle yapabileceğiniz bu tarif artık vazgeçilmez börek tariflerinizin arasına girmeye aday. İşte peynirli çıtır börek tarifi...

Kahvaltıların ve 5 çaylarının vazgeçilmez lezzeti elbette ilk sırada börekler alıyor. Geleneksel Türk mutfağında da görmeye alışık olduğumuz zengin börek çeşitlerini Türk milleti olarak gerçekten çok seviyoruz. Haberimizde tarifini paylaştığımız peynirli çıtır böreği, evde vaktiniz olunca böreklerinizi sarıp, çiğ bir şekilde buzdolabı poşetine yada saklama kabına koyup buzluğunuza kaldırabilirsiniz. Böylece çat kapı gelen misafirleriniz içinde buzluk börekleri günün kurtarıcı kahramanı oluyor. İhtiyacınız olduğu zaman pişmemiş börekleri buzluktan çıkardıktan sonra buzlarının çözülmesini uzun uzun beklemeden, hemen buzlu böreklerin üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam dökerek önceden ısıtılmış fırında pişirip servis edebilirsiniz. Şimdi lezzetli mi lezzetli çıtır mı çıtır börek tarifimize geçelim. İşte tüm ince ayrıntıları ile peynirli çıtır börek tarifimiz;

MALZEMELER

4 adet yufka

Sosu için:

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

İçine koymak için:

Peynir

Dışına sürmek için:

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

YAPILIŞI

Tezgahımızın üzerine yufkamızı hiç bölmeden güzelce yayalım. Bir kapta sıvıyağı, unu ve sirkeyi iyice karıştıralım. Bu karışımdan fırça yardımı ile yufkamızın üzerine sürelim. Her yerini bu karışımla kapladığımız yufkanın üzerine ikinci yufkayı da serelim. İkinci kat yufkamızın da her tarafına bu karışımdan sürelim.

peynirli-citir-borek-kend.webp

DUMANI ÜZERİNDE ÇITIR BÖREĞE KİMSE HAYIR DİYEMEZ

Yufkamızı rulet yardımı yada bıçakla 16 eşit parçaya bölelim. Yufkaların geniş kısmına peynirden koyup, böreklerimizi rulo şeklinde saralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Böreklerimi tepsimize tek tek yerleştirelim. Böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim. Daha sonra böreklerin üzerine çörek otu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreklerin üzerini altın sarısı oluncaya kadar pişirelim. Yaklaşık 20 - 25 dakika kadar. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için börekler pişerken kontrol etmeyi unutmayalım. Pişen böreklerimizi servis tabağına alalım ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN