Bu böreğin kokusunu alan kaynananız kahvaltıya koşarak gelecek! İşte su böreği tadında rulo börek tarifi

Bu böreğin kokusunu alan kaynananız kahvaltıya koşarak gelecek! İşte su böreği tadında rulo börek tarifi

Börek severlere güzel bir tarifimiz var. Su böreği tadında rulo börek tam size göre. Damaklarına bayram ettirecek bu börek tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte su böreği tadında rulo börek tarifi...

Çayınızın yanına en çok yakışacak olan börek tariflerinden su böreği tadında rulo börek ile karşınızdayız. Günün her saatinde gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz bu börek tarifimizi çok seveceksiniz. Su böreği tadında rulo börek kokusunu alan kaynananız size koşa koşa gelecek. Bu börek tarifi ile hem ev halkınızın hem de evinize gelen misafirleriniz tarafından beğeni kazanacaksınız. İşte mutfakta çok zamanınızı almayacak kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz su böreği tadında rulo börek tarifimizin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

4 adet yufka

1 kase ezilmiş beyaz peynir

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Maydanoz

Sosu için;

2 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayıralım)

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

YAPILIŞI

Efsane lezzet su böreği tadında rulo börek tarifimiz için öncelikle böreğimizin sosunu hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kapta yoğurdu, sıvıyağı, yumurtayı ekleyelim ve malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Şimdi tezgahın üzerine bir yufkamızı serelim. Yufkamızın üzerine hazırlamış olduğumuz sosumuzdan fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürelim. Ardından ikinci yufkayı da üzerine serelim ve tekrar sosumuzdan her yere gelecek şekilde sürelim.

maxresdefault.jpg

Şimdi de genişçe bir kapta karıştırdığımız rendelemiş kaşarı, ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozlu karışımdan yufkamızın üzerine eşit bir şekilde yayalım. Yufkanın iki kenar kısmından içe doğru katlayıp rulo şeklinde saralım. Rulo haline gelen böreğimizi 4 cm aralık bırakarak bıçakla dilimleyelim. Kalan iki yufkaya da bu işlemleri uygulayalım.

maxresdefault-1.jpg

ÇAYIN YANIN BU BÖREK ÇOK YAKIŞACAK

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklar rulo böreklerimizi dizelim. Rulo böreklerimizin üzerine yumurta sarısını sürelim ve üzerine çörek otu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için böreğinizin pişi pişmediğini mutlaka kontrol ediniz. Puf puf kabaran yumuşacık dilimli böreklerimiz servise hazır.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN