Bu Böreğin Kokusunu Alan Komşularınız Kapınızdan Ayrılamayacak! İşte Muhacirlerin Soğan Böreği Tarifi

Bu Böreğin Kokusunu Alan Komşularınız Kapınızdan Ayrılamayacak! İşte Muhacirlerin Soğan Böreği Tarifi

Muhacirlerin meşhur soğan böreğini daha önce hiç denediniz mi? Eğer denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Soğanla ilgili bütün ön yargılarınızı yıkacak olan bu börek adeta damak çatlatıyor. İşte soğan böreğinin tarifi...

Farklı börek tarifi arayışı içinde olanlara güzel bir haberimiz var. Muhacirlerin meşhur böreği soğan böreğini size şiddetle yapmanızı tavsiye ediyoruz. Soğanla ilgili bütün ön yargılarınızı geride bırakacak olan bu tarifi çok seveceksiniz. Yoğun soğanlı domatesli iç harcın el açması börek yufkaları ile buluşmasıyla ortaya çıkan soğan böreği favori börek tarifleriniz arasında olacak. İşte soğan böreğinin ayrıntılı tarifi...

MALZEMELER

Hamuru için;

Yarım kilo un

1 tatlı kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı sirke

Ilık su

Tuz

İç malzemesi için;

1 kg soğan

500 gram kavanoz domates sos yada yarım kilo domates

Tuz

Sıvı yağ

Üzeri için;

2 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

YAPILIŞI

Soğan böreğimizi yapmaya başlamak için öncelikle iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için soğanlarımızı yemeklik doğrayalım. Yapışmaz tavaya sıvıyağı koyalım. Yağ ısınınca üzerine doğradığımız soğanları koyup sotelemeye başlayalım. Soğanlar kavrulunca üzerine evinizde varsa domates sos yoksa minik minik doğranmış domatesi ve tuzu ekleyelim. Bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişen soğanlarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Şimdi soğan böreğimizin hamurunu hazırlayalım. Bunun için yoğurma kabına unu, tuzu, karbonatı, sirkeyi koyalım. Malzemelerimizi elimizle bir karıştıralım. Üzerine yavaş yavaş ılık suyu ilave edelim ve ele yapışmayan fazla sert olmayan normal börek hamuru gibi bir hamur elde edelim. Hamurumuzu hazırladıktan sonra 9 adet orta büyüklükte beze elde edelim.

img-20171123-192116-559.jpg

BU BÖREK GÖRSEL ŞOV YAPIYOR

Bezelerden 3 tane alalım her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp yağlayıp üst üste koyup tek bir yufka elde edecek şekilde açalım. İlk yufkamızı yağladığımız tepsimize alalım üzerine harcımızdan koyalım. Üzerine tekrar 3 lü bezeyi üst üste koyarak bir yufka daha açalım onu da tepsimize harçlı katmanın üstüne serelim. Üzerine tekrar harcımızdan koyup en üst yufkasını açmak için aynı işlemle 3lü bezeli yufkamızı açalım. Üzerine serelim ve soğan böreğimizi kare kare keselim. Güzelce kızarmasını sağlamak ve yumuşacık olması için yoğurt ve yumurtayı çırparak sos elde edelim üzerine sürelim. 180 c fırında 35 dakika kadar kızarana kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra üzerine elimizle su serperek bir bezle örtüp dinlendirelim. Dinlenen soğan böreğimizi servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN