Bu browniyi Starbucks bile yapamıyor! 5 dakikada kahvenin yanına eriyen meşhur Starbucks brownisi

Bu browniyi Starbucks bile yapamıyor! 5 dakikada kahvenin yanına eriyen meşhur Starbucks brownisi

Browni severleri havalara uçuracak süper bir tarifimiz var. Haberimizdeki sizler için özenle tarifini hazırladığımız starbucks brownisi ile çikolata hazzını dibine kadar yaşayabilirsiniz. İşte o lezzet patlamasının detaylı tarifi...

Browni çikolata sevenlerin vazgeçemediği, çay ve kahvelerin yanında sürekli olarak tükettiği bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde brownie denince ilk akla gelen bol çikolatalı zengin lezzeti olan biraz da yapışkan bir yapıdır. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifimizi yerken kendinizi evde değil, dışarıda brownie yiyip kahve yudumluyormuş gibi hissedeceksiniz. İşte çok kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz starbuks brownisinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 paket bitter çikolata (60 gr +60gr)
200 gr tereyağı
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 vanilya
Yarım çay bardağı kakao
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 su bardağı un

YAPILIŞI

Yemelere doyamayacağınız efsane lezzet starbucks brownie tarifimiz için öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.19 cm’lik dikdörtgen bir kalıbı yağlayalım. Şimdi de bir tencerenin içinde tereyağını eritelim. Eriyen tereyağı soğumadan hemen içine kullanacağımız çikolataları kırıp koyalım ve bir kaşık yardımı ile karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Karıştırma kabımızı alalım ve içine yumurta, yağ ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım (yavaştan hızlıya). İçerisine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve 2 dakika daha çırpalım.

maxresdefault.jpg

BU LEZZETE CAN DAYANMAZ

Ayrı bir kaba unu, kakaoyu, granül kahveyi ve vanilyayı eleyelim. Ve çikolatalı karışım içerisine ilave edip önce spatula ile sonra mikser ile karıştıralım. Önceden yağladığımız kalıbımıza karışımımızı dökelim ve spatula ile üzerini düzgünleştirelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında browninin üzeri kıtırlaşana kadar pişirelim. Piştiğini anlamak için içerisine kibrit çöpü batırabilirsiniz. Yanlız çok kurutmadan pişirmeye dikkat edin, içinin biraz sulu ve yumuşak kalması gerekiyor. Pişen brownilerimizi fırından alalımve dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN