Bu Elmalı Turtanın Kokusunu Alan Tarifini İsteyecek! İşte Her Gün Yapsanız Bitecek Elmalı Turta Tarifi!

Bu Elmalı Turtanın Kokusunu Alan Tarifini İsteyecek! İşte Her Gün Yapsanız Bitecek Elmalı Turta Tarifi!

Taze pişmiş elmalı turtanın yerini hiçbir şey tutamaz. Tarçın ve kurabiye hamurunun mis gibi kokusu tüm evi sarıyor. Elmalı turta, ister ilkbahar ister kış olsun, birçok insanın yemeyi sevdiği turtalardan biridir. Özellikle en popüler 5 çayı tariflerden biri olan elmalı turta, çay saatlerinde sıklıkla tercih edilir. Elmalı turta nasıl yapılır? İşte elmalı turtanın püf noktaları.

Elmalı turta tarifi ile bu leziz turta, hem sıcak hem de soğuk haliyle gönülleri şenlendiriyor. Üzerine pudra şekeri serperek de lezzetini zirveye taşıyabilirsiniz. Tarçın ve elmanın lezzetli kombinasyonunu evde kolayca yapabilirsiniz. Mutfaktan harika kokular yayan elmalı turtaya doyamayacaksınız. Altın günlerin vazgeçilmezlerinden elmalı turta nasıl yapılır? İşte Elmalı turta malzemeleri nelerdir? püf noktaları detaylar haberimizde.

ELMALI TURTA MALZEMELERİ

Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin (125 gr)
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı Harç için:

4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:

Pudra şekeri

ELMALI TURTA HAZIRLANIŞI

Önce elmalı harcı hazırlıyoruz. Elmaları soyun ve rendeleyin. Tarçın ve şekeri ekleyip pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

1.jpg
Daha sonra tart hamurunu hazırlayalım. Bir kapta yumurta, tereyağı ve şekeri elinizle iyice karıştırın. Yavaş yavaş kabartma tozunu ve unu ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kadar yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

2.jpg

hamur 15 dk. dinlenmesine izin verin. Hamuru ve iç harcı tart kalıbına yerleştirelim. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınır. Kalan hamuru bir oklava kullanarak orta boy bir borcama veya tart kalıbı büyüklüğünde açın.

3.jpg

Yağlanmış tepsiye dizip elmalı harcı döküp yayıyoruz. Hamuru portakal büyüklüğünde açıp şeritler halinde kesip üstüne koyuyoruz.
elmalı turtamızı pişireceğiz. 185 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

ELMALI TURTA PÜF NOKTALARI!

Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
ununu yavaş ve kontrollü bir şekilde eklemeniz gerekiyor. Elde ettiğiniz hamur, kulak memesi yumuşaklığında bir kıvamda olmalıdır. Çok fazla un eklerseniz hamur sertleşecek ve dağılacaktır.
Kolay yoğurmanın bir diğer sırrı da iyi yoğurmaktır. Kek hamurunu iyi yoğurmanız gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN