Bu Kurabiye Tarifi Pastane Çatlatır! İşte Ağızda Kıyır Kıyır Dağılan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi!

Bu Kurabiye Tarifi Pastane Çatlatır! İşte Ağızda Kıyır Kıyır Dağılan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi!

Atıştırmalık yiyecekler listesinin başında yer alan tuzlu kurabiye, lezzetli dokusuyla mükemmel bir atıştırmalıktır. Atıştırmalık olarak hazırlanan bu kurabiyeler mutfağınızda her zaman hazır bulundurmanız gereken bir lezzet. İşte ağızda kıyır kıyır dağılan tuzlu kurabiye tarifi..

Pastane kurabiyelerini evde yapmak isteyenler için pek çok tarif var. Pastane kurabiyelerinin tadı veya kokusu için değil, ağza alındığında dağılan harika dokusu için vazgeçilmez olduğunu yemek yapan herkes bilir. Ağızda kıyır kıyır Kurabiyeler yapmak çok kolay ve verimli. Şimdi, evde her zaman atıştırmalıkları olanların çok sevdiği ağızda eriyen kurabiyeler nasıl yapılır? Ağızda dağılan ufalanan kurabiye tarifi haberimizde.

AĞIZDA DAĞILAN TUZLU KURABİYE MALZEMELERİ

2 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket margarin (250 gr)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

Susam
Çörek otu
Yumurta sarısı

AĞIZDA DAĞILAN TUZLU KURABİYE HAZIRLANIŞI

Uygun bir karıştırma kabına yumuşamış tereyağı ve hamur için kullanacağımız tüm malzemeleri un hariç teker teker ekleyin ve bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.

1-003.jpg
Ardından unu azar azar ve kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan istenilen kıvamda mandalina büyüklüğünde parçalar alıp iki yana yuvarlayarak büyük fitiller yapıyoruz.

2-003.jpg
Rulo şeklini alan hamurun üzerine elimizle hafifçe bastırarak hamuru yassılaştırıyoruz ve hafif kenar şeklinde yani bıçakla eğik şekilde kesiyoruz. Hamurumuzun tamamı hazır olana kadar bu işleme devam ediyoruz.

3-003.jpg

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yerleştiriyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve üzerlerine susam ve çörek otu karışımı serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Ağzınızda gerçekten eriyor. Bir gün bekletildiğinde tadı daha da mükemmel oluyor. Afiyet olsun.

TUZLU KURABİYE ŞEKİLLERİ

yaygın şekillerden biridir. sade ve güzel görünümü ile krakerlerinize simit şekli verebilirsiniz.
kurabiye hamurunuzu tezgahta açtıktan sonra kurabiyelerinizi çeşitli şekillerde şekillendirmek için kullanılan kalıplama araçlarını kullanabilirsiniz.
kurabiye hamurundan parçalar koparıp elinizde yuvarlayabilirsiniz.
hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yaklaşık 30 cm uzunluğunda şeritler halinde şekil verin. daha sonra hamurunuzun iki ucunu üst üste atarak sarabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN