Bu Pankek Tarifini Deneyip Pişman Olanı Görmedik! İşte Yumuşacık Sünger Gibi Pankek Tarifi

Bu Pankek Tarifini Deneyip Pişman Olanı Görmedik! İşte Yumuşacık Sünger Gibi Pankek Tarifi

Kahvaltı masalarının olmazsa olmazı enfes bir pankek nasıl yapılır diye düşünüyorsanız? Haberimiz sizler için geliyor. Bu pankek tarifinin diğer pankeklerden farkı ise muhteşem lezzeti puf puf kabarıklığı ile akılları baştan alıyor. Sizlerde en leziz pankeki yapmak istiyorsanız detaylar haberimizde.

Pankek hem çocukların hem de yetişkinlerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Yapması oldukça kolay olan pankekin tam kıvamını korumak zor olabilir. Ancak doğru tarifle istenilen lezzete ulaşmak çok kolay. Haberimizde paylaşacağımız pankek tarifi sizin ve ailenizin favori lezzetlerinden biri olacak. Pankek hazırlarken küçük ve dikkatli bir şekilde tavaya bırakın ki şekilleri çok daha güzel olsun. Pankek nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte detaylar.

PANKEK TARİFİ MALZEMELERİ

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pişirme aşamasında kullanmak için;

sıvı yağ

Servis önerisi:

Kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata

PANKEK TARİFİ HAZIRLANIŞI

Pankek yapmak için önce yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıp iyice çırpıyoruz. Ek bir çırpma teli kullanarak
süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı çırpın. Dilerseniz mikserle de çırpabilirsiniz. Hamuru kek hamuru kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hazırlayalım.

1-001.jpg
Yapışmaz bir Teflon tavaya biraz sıvı yağ dökün ve bir fırça yardımıyla her yerine yayın. Daha az yağ kullanmak pankek yapmanın püf noktalarından biridir. Dilerseniz tepsiye peçete ile de yayabilirsiniz.
1 büyük yemek kaşığı hamur koyup hamurun kendi kendine yayılmasını bekliyoruz.
Göz kamaştırıcı görünmeye başlayan pankeklerimizi spatula ile çevireceğiz. Diğer tarafını da pişirelim.

2-001.jpg

Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
Üzerine pudra şekeri serpip muz, kivi, çilek, çikolata, bal, çikolatalı krema, reçel ile dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Bu ölçüler ile 18-20 adet pankek hazırlanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN