Bu poğaçanın kokusunu alan kaynananız yollara düşecek! İşte kruvasan poğaça tarifi

Bu poğaçanın kokusunu alan kaynananız yollara düşecek! İşte kruvasan poğaça tarifi

Kruvasan poğaça tarifimiz ile hem mideler hem de göze hitap etmeye var mısınız? Lezzetine ve şık görünümüne hayran kalacağınız bu poğaça tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kruvasan poğaça tarifimiz...

Çay saatlerinizin yanına yada çocuklarınızın beslenmesine poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Hem şık görünümü hem de olağanüstü lezzeti ile kruvasan poğaça tarifimiz tam size göre. İşte kruvasan poğaçanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta akı

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4,5-5 su bardağı un

Arasına sürmek için;

100 gr tereyağı

İç harcı için;

150 gr beyaz peynir

Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

YAPILIŞI

Yemelere doyamayacağınız kruvasan poğaça tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım İçine ılık suyu, ılık süt, sıvı yağ, yumurtanın akı, instant maya, toz şeker ve tuzu ilave edelim, karıştıralım. Ardından karışımımıza biraz un ekleyelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatalım, bir örtü ile örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrardan yoğurarak toparlayıp havasını alalım. Toparlanan hamuru 9 eşit parçaya ayıralım ve her bir parçayı dıştan içe doğru yuvarlayarak beze haline getirelim. Tezgahımızı unlayalım ve ilk bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açmaya başlayalım.

kruvasan-pogaca-tarifi.jpg

BU LEZZETE BAYILACAKSINIZ

Açtığımız bezeyi bir tabağa alarak oda sıcaklığındaki tereyağını üzerine sürelim. Kalan bezeleri de aynı şekilde tabak büyüklüğünde açalım ve aralarına tereyağı sürerek üst üste dizelim. Son bezeyi de diğer hamurların üzerine yerleştirelim fakat bu sefer üzerine tereyağı sürmeyelim. Üst üste dizdiğimiz 9.kat hamuru elimizle bastırarak biraz genişletelim. Üzerine biraz un serpelim ve merdane ile açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız hamuru 12 eşit parçaya dilimleyelim. Üçgen şeklindeki hamurlarımızın her bir parçasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozla karıştırarak hazırladığımız iç harcımızı yerleştirelim. İç harcımızı yerleştirdikten sonra hamurları geniş tarafından başlayarak saralım. Tüm hamurları aynı şekilde sararak fırın tepsisine yerleştirelim. Poğaçalarımızı yaklaşık 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim. Ardından bir fırça yardımıyla üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Son olarak üzerlerine susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için bu süre fırından fırına değişebilir. Kruvasan poğaçalarınızın altı ve üstünün güzelce kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Fırında pişen kruvasan poğaçalarımızı alalım ve servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN