Bu salatayı yiyen daha önce salata yememişim diyor! Komşularınız tarif için adeta size yalvaracak

Bu salatayı yiyen daha önce salata yememişim diyor! Komşularınız tarif için adeta size yalvaracak

Salata severlere güzel bir haberimiz var. Yemelere doyamayacağınız yoğurtlu brokoli salatasını en kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte enfes lezzet yoğurtlu brokoli salatasının tarifi...

Sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti salataları hepimiz çok seviyoruz. Bugün haberimizde sizler için özenle yoğurtlu brokoli salatasının tarifini hazırladık. Yerken bitmesini istemeyeceğiniz, her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız yoğurtlu brokoli salatası hem midelere hem de gözlere hitap ediyor. İşte tüm ayrıntıları ile yoğurtlu brokoli salatasının tarifi şöyle;

MALZEMELER

400-500 gr Brokoli
1 kapya biber
3 orta boy havuç

Yoğurt Sos için:
6-7 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak (ezilmiş yada rendelenmiş)
damak tadınıza göre tuz

Üzeri için
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Bir avuç iri kıyılmış ceviz

Kırmızı toz biber

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet yoğurtlu brokoli salatası için öncelikle brokoliyi yıkayalım ve elimizle parçalayalım. Bir tencereye su koyalım ve kaynatalım. Fokur fokur kaynayan suyun içine brokoliyi atıp haşlayalım. Dilerseniz brokoliyi buharda da haşlayabilirsiniz. Brokolinizin yeşil kalmasını istiyorsanız uzun süre haşlamamalısınız. Brokoli haşlanınca bir süzgeç yardımı ile tencereden alalım ve soğuk suya yada buzlu suyun içine atalım. Daha sonra brokoliyi süzelim. Şimdi de kapya biberlerimizi kibrit çöpü büyüklüğünde ince ince doğrayalım, havuçlarımızı da rendeleyelim. Yapışmaz bir tavanın içine bir kaşık yağ koyup kapya biberlerimizi ve havuçlarımızı soteleyelim.

brokolisalatasi1.jpg

BU LEZZETE HAYRAN KALACAKSINIZ

Şimdi de genişçe bir karıştırma kabımızı alalım. İçine brokoliyi, sotelediğimiz kapya biberleri ve havuçları koyalım. Bir kasenin içinde yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı, tuzu koyup karıştıralım. Bu karışımı brokolilerin üzerine döküp karıştıralım. Son olarak sos tavasında zeytinyağını, kırmızı toz biberi ve iri kıyılmış cevizi koyup kızdıralım. Bu sosumuzu da salatamızın üzerine gezdirelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN