Bu soğuk yaz şerbetleri ile içiniz ferahlayacak! İşte lezzetli soğuk şerbet tarifleri

Bu soğuk yaz şerbetleri ile içiniz ferahlayacak! İşte lezzetli soğuk şerbet tarifleri

Sıcak havalar ve yaşadığımız şehre bağlı nemden dolayı zaman zaman hararet yaşayabiliyoruz. Böyle zamanlarda şöyle içimizi ferahlatacak bir içecek olsa da içsek diyoruz. İşte tam da bu sıra sizler için özenle hazırladığımız lezzetli soğuk şerbetler devreye giriyor. İşte içinizi ferahlatacak soğuk şerbet tarifleri...

Sıcak hava ve nem nedeniyle büyük küçük demeden aşırı hararet yapıyoruz. Günün her saatinde severek tüketebileceğiniz bu şerbetler sayesinde içiniz ferahlayacak ve derin bir nefes alacaksınız. Yapımı çok basit olan bu şerbetleri öyle ki çocuklarınız bile kolayca hazırlayabilir. İşte tüm yaz boyunca hem sizin hem de sevdiklerinizin hararetini alıp içini ferahlatacak olan soğuk şerbetlerimizin ayrıntılı tarifleri şöyle;

resized-3e9b0-be266ad4reyhanc59ferbeti.jpg

Reyhan şerbeti için malzemeler

1 demet reyhan

5 adet limon tuzu

6 su bardağı sıcak su

6 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı

Reyhan şerbetimizi yapmaya öncelikle reyhanlarımızı ayıklayıp temizlemeyle başlayalım. Ardından reyhanları güzelce yıkayalım ve uygun bir tencerenin içerisine alalım. Üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri ve limon tuzunu ilave edelim. Toz şeker eriyene kadar karıştırıp, tencerenin ağzını kapatalım. Reyhan şerbetinin en önemli özelliği kaynatılarak yapılan bir şerbet olmamasıdır. Haşlama yöntemi ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet. Bu şekilde soğumaya bırakalım. Ardından tencerenin içerisindeki reyhanları süzgeç yardımı ile süzerek çıkartalım. Reyhanları cam şişelere pay edelim ve buzdolabında dinlendirelim ve ardından servis edelim.

evde-karpuz-serbeti-nasil-yapilir-1528190580-5293.webp

Karpuz şerbeti için malzemeler

Yarım karpuz

Damak tadınıza göre istenilen miktarda toz şeker

1 limon suyu

10 adet nane yaprağı

1 şişe meyveli gazoz ya da soda

Buz

Yapılışı

Ferahlatıcı karpuz şerbeti için öncelikle bir karpuzun yarısını dilimleyip keselim. Robottan geçip çekirdeklerini süzgeçten süzelim. Şeker ayarını tamamen kendi damak tadınıza göre ayarlamanızı tavsiye ediyoruz. Şekeri de karpuz suyunun içine ilave edelim. Limon suyunu ve nane yapraklarını da ekleyip blendırdan geçelim. Daha sonra meyveli sodayı ya da gazozu da ekleyip hafifçe karıştıralım. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Servis sırasında içerisine bolca buz atalım.

en-kolay-cilekli-limonata-nasil-yapilir-cilekli-limonatanin-puf-noktalari-1654502373-0507.webp

Çilekli limonata için malzemeler

500 gram buzlukta donmuş çilek

1,5 su bardağı şeker

5 adet limon

2 lt su

Yapılışı

Çilekli limonatamızı yapmak için öncelikle çileklerimizi ayıklayıp yıkayalım. Süzgeçte süzdürdüğümüz çilekleri donması için buzluğa atalım. Buzlukta donan çileklerimizi geniş bir kaba alalım. Limonlarımızı yıkayıp önce kabuklarını rendeleyip sonra suyunu sıkıyoruz çileğimize ekliyoruz. Şeker ve 1 lt su ilave edip blender dan geçiriyoruz. Daha sonra sonra bir süzgeçten geçirip geri kalan suyu ilave edip karıştırıyoruz. Buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra uygun bir sürahiye alıp soğuk soğuk servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN