Bu Tarif Sayesinde Artık Eşiniz Erkenden Eve Gelecek! İşte Eşinizin Kalbini Tekrar Çalacak Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi!

Bu Tarif Sayesinde Artık Eşiniz Erkenden Eve Gelecek! İşte Eşinizin Kalbini Tekrar Çalacak Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi!

Son zamanların en sevilen tarifi tavuk çökertme kebabı, eşinizin kalbini yeniden kazandıracak. Bu yemekten sonra eşiniz eve geç geliyorsa artık erkenden eve gelmek isteyecek! Gelmeden önce ilk olarak sizi arayacak ve tavuk çökertme kebabı tarifini hazırlamanızı isteyecek. İşte muazzam ve enfes lezzetiyle tavuk çökertme kebabı tarifi haberimizde.

Son günlerin en çok sevilen yemeklerinden biri olan meşhur çökertme kebabını bir de tavuk ile hazırlamaya ne dersiniz? Tavuk ile inanılmaz lezzetli bir hale gelen çökertme kebabı sayesinde eşiniz sadece bu kebabı yemek için erkenden eve gelmek isteyecektir! Bu lezzeti sürekli hazırlamanız için sizin her istediğinizi yapmak isteyecek. Yani bu tavuklu çökertme kebabı birçok sorununuzu anında çözüme kavuşturacak. Siz de bu duyguları tatmak istiyorsanız muhakkak bu tarifi hazırlayın! İşte çıtır çıtır patatesleri ve yumuşacık tavuğu ile enfes tavuk çökertme kebabı hakkında merak edilen her şey...

TAVUK ÇÖKERTME KEBABI MALZEMELERİ

1,5 kg buçuk tavuk göğsü
2 adet büyük boy patates

Marine için:

1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Göz kararı tuz

Yoğurtlu sos için:

1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Salçalı sos için:

2 yemek kaşığı domates salçası
Çeyrek çay bardağı su
1 çay kaşığı dolusu kekik
1 diş rendelenmiş sarımsak

TAVUK ÇÖKERTME KEBABI HAZIRLANIŞI

Öncelikle tavuk etleri jülyen olacak şekilde doğranır ve kenara bırakılır.
Arından uygun bir kabın içerisine marine için gerekli olan ürünler iyice karıştırılır ve doğradığımız tavuk etleri ile bir araya getirilir.
Tavuk etlerinin tamamı sos ile birleştikten sonra marine olması açısından ağzı kapatılır ve birkaç saat dinlenmesi için buzdolabına yerleştirilir.
Yerleştirdiğiniz tavuk etleri beklettiğiniz sürenin uzun olup olmamasına göre lezzeti de o kadar artacaktır.

haberici-003.jpg
Bu esnada patatesler güzelce yıkandıktan sonra soyulur ve kibrit çöpü şeklinde incecik doğranır. Ardından çıtır olması için soğuk suyun içerisinde birkaç saat beklemeye alınır.
Sonra patateslerin suyu iyice süzülür ve bolca kızgın yağda kızartma işlemi gerçekleştirilir ve servis yapacağınız tabağın içerisine yerleştirilir.
Daha sonra uygun bir tavanın içerisine az sıvı yağ ekleyerek içine marine olan tavuk etleri yerleştirilir ve ağır ağır pişirilir.
Tavukların pişmesine yakın yoğurtlu sos ve salçalı sosu hazırlayalım ve kenara bırakalım.
Bütün ürünler hazırlandıktan sonra sunuma aşamasına geçelim. Bunun için en altta bulunan patateslerin üzerine ilk olarak yoğurt, sonra da salçalı sos dökülür.
En üst kısmına ise pişen tavuk etleri yerleştirilir ve sıcak sıcak servis etmeye hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN