Bu tarifle artık marketten hazır krem çikolata almaya son vereceksiniz! İşte ev yapımı sarelle tarifi

Bu tarifle artık marketten hazır krem çikolata almaya son vereceksiniz! İşte ev yapımı sarelle tarifi

Krem çikolata severlere müjdeli bir haberimiz var. Haberimizde sizler için tarifini özenle hazırladığımız ev yapımı sarelle tarifi ile bundan sonra marketten hazır sarelle almaya son vereceksiniz. İşte ev yapımı sarelle tarifi...

Özellikle çocukların bayıla bayıla yediği krem çikolataları daha önce evde yapmayı denemiş miydiniz? Eğer denemediyseniz size mükemmel bir tarifimiz var. İçinde katkı maddesi bulunmadan gönül rahatlığı ile çocuklarınızın tüketebileceği sarelle tarifini haberimizde sizler için özenle hazırladık. Bu tarifimizi öğrendikten sonra artık marketten hazır krem çikolata almaya son vereceksiniz. İşte mutfakta çok zamanınızı almadan şipşak kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz ev yapımı sarelle tarifi şöyle;

MALZEMELER

160 g bitter çikolata

80 g sütlü çikolata

200 g kavrulmuş fındık

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çimdik tuz

YAPILIŞI

Efsane lezzet ev yapımı sarelle yapımına öncelikle paket çikolataları kırmakla başlayalım. Kırdığımız paket çikolataları ısıya dayanıklı uygun bir kasenin içerisine alalım. Burada kullanacağınız çikolataların sütlü veya bitter olmasını tamamen damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Kasemizi kaynayan su dolu tenceremizin üzerine yerleştirerek çikolatalarımızı benmari usulü eritelim.

basliksiz-2.jpg

ÇOCUKLARINIZ BU TARİFE BAYILACAK

Çikolatalarımız erirken bizde bu arada kavrulmuş fındıkları blenderdan geçirelim, un haline gelmesini sağlayalım. Daha sonra tamamen eriyen çikolatalarımızı fındıkların üzerine dökelim. Üzerine sıvı yağ ve tuzu ilave ettikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım. Yağ olarak elinizde varsa fındık yağı yok ise ayçiçek yağı kullanabilirsiniz. Tekrardan blenderı çalıştırarak nutellamızın pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayalım. Pürüzsüz bir kıvam alan nutellamızı kavanoza alalım ve soğuması için dolaba kaldıralım. İlk başta sıcak olmasının etkisi ile sıvı olan nutellamız dolapta 1-2 saat durduktan sonra güzel bir kıvam alacaktır.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN