Bu Tarifle Dışarıdan Hazır Kayısı Reçeli Almaya Son Verin! İşte Geleneksel Lezzet Kayısı Reçelinin Tarifi

Bu Tarifle Dışarıdan Hazır Kayısı Reçeli Almaya Son Verin! İşte Geleneksel Lezzet Kayısı Reçelinin Tarifi

Kahvaltı sofralarında ağızlarımızı tatlandıran geleneksel reçel çeşitlerimizi Türk milleti olarak çok seviyoruz. Peki en sevilen reçellerden biri olan kayısı reçeli nasıl yapılır? Ezilmeden kayısı reçeli yapmanın püf noktası nedir? İşte ayrıntılı kayısı reçeli tarifimiz...

Kahvaltı sofralarımızı süsleyen besinlerden biri olan reçeller olmazsa olmazımızdır. Tam kahvaltınızın sonlarına doğru dilim ekmeğinizin üzerine süreceğiniz reçelle birlikte damağınızda müthiş bir aroma ve tat bırakıp kahvaltınızı sonlandırmak her insanı mutlu eder. Bugün sizlere ezilmeden püre olmadan kayısı reçelinin ayrıntılı tarifini vereceğiz. Haberimizde paylaştığımız kayısı reçeli tarifimizle mutfağınızda çok vakit kaybetmeden, kolay ve pratik bir şekilde kayısı reçellerinizi hazırlayabilecek ve en önemlisi bizim kayısı reçeli tarifimizi denedikten sonra artık dışarıdan marketlerden kayısı reçeli almaya son vereceksiniz. Yaz mevsimi gelmişken tam zamanı olan kayısının evinizde yapacağınız sağlıklı bir şekilde reçeli ile rengi, kokusu, görüntüsü ve lezzeti ile hem ev halkınızdan hem de evinize kahvaltıya çağıracağınız misafirlerinizden tam not alacaksınız.

İşte kayısı reçeli tarifi ve püf noktaları...

MALZEMELER

2 kg kayısı

2 kg toz şeker

1 dilim limon

2 su bardağı su

Bekletmek için:

1 yemek kaşığı karbonat

Su

YAPILIŞI

Efsane lezzet kayısı reçeli yapabilmek için öncelikle kayısıların çekirdeklerini küçük bir çay kaşığı yardımı ile çıkartıp karbonatlı suya atalım. Ve bu şekilde 4- 5 saat bekletelim. Sonra suyunu süzüp bir kez daha yıkayalım. Derin ve geniş bir tencere alalım şekeri suyu ve limonu içerisine ekleyip ocağa koyalım. Biraz ısınıp şeker eriyince kayısıları içerisine atalım sadece 1 tık kaynayınca ocağı kapatıp 7 -8 saat bu şekilde bekletelim. Daha sonra kısık ateşte pişirelim. Kayısı reçelimiz kaynadıkça üzerine toplanan köpükleri bir süzgeç yardımı ile alalım. Ortalama 40 dakika kadar piştikten sonra kayısı reçelimizin olup olmadığını kontrol edelim.

maxresdefault.jpg

BU TARİFLE ARTIK DIŞARIDAN HAZIR KAYISI REÇELİ ALMAYA SON

Kontrol edebilmek için sıcak reçel suyundan tırnağınıza bir damla damlatın eğer akmıyorsa tamamdır. Akıyorsa biraz daha kaynatmanız gerekli. Reçelin hemen tüketeceğiniz kısmını ayırın. Kalan kısmını uzun süre saklayabilmek için reçel sıcak hâldeyken kuru ve temiz bir kavanoza koyun. Pişen kayısı reçelini sıcak haliyle cam kavanozlara koyup ilk defa kullanılacak olan kavanoz kapakları ile kapatalım. Sıcaklığı geçince serin ve karanlık bir yerde muhafaza edelim bu şekilde 2 seneye kadar tazeliğini koruyacaktır.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN