Bu Waffle Tarifini Çocuklar Bile Yapabilir! İşte Tost Makinasında Waffle Tarifi

Bu Waffle Tarifini Çocuklar Bile Yapabilir! İşte Tost Makinasında Waffle Tarifi

Canınız tatlı ama hafifi bir şeyler mi istedi? Tatlı krizine mi girdiniz? Tatlı krizlerinizi sona erdirecek şipşak yapabileceğiniz tost makinasında waffle tarifimiz tam size göre. İşte tüm detaylarıyla tost makinasında waffle tarifi...

Son zamanların en popüler tariflerinden biri olan waffle büyük küçük demeden bayılarak hepimiz çok seviyoruz. Cafelerin ve restaurantların menülerinde sıklıkla karşılaştığımız bu güzel lezzeti evinizde de kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Üstelik mutfakta da bu lezzet çok zamanınızı almayacak. Waffle tarifimizi akşam çay saatlerinize hazırlayabileceğiniz gibi sabah kahvaltılarınıza da hazırlayabilirsiniz. İşte waffle tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı süt

2,5 yemek kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

1,5 su bardağı un

Üzeri için:

Muz

Çilek

Kivi

Krem Çikolata

Hindistan cevizi

Çakıl çikolata

Renkli şekerlemeler

Fındık

Ceviz

YAPILIŞI

Tost makinasında waffle yapabilmek için öncelikle waffle hamurunu hazırlamakla tarifimize başlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri koyalım. Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpalım. İyice yumurtalı şekerli karışım köpük köpük olsun. Daha sonra üzerine sıvıyağı ve sütü aynı anda ekleyelim ve tekrara mikserle çırpalım. Şimdide elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip son kez tekrar mikserle çırpalım. Waffle hamurumuz normal kek hamurundan daha akıcı bir kıvam olmasına dikkat edelim. İşte waffle hamurumuz hazır. Sıra geldi waffleları pişirmeye. Bunun için tost makinasını açalım ve tost makinasının derecesini en yüksek devire getirelim. Yumurta fırçası ile waffle hamurunun yapışmaması için tost makinasının ızgaralarını yağlayalım. Hemen ardından 1 kepçe kadar waffle hamurundan tost makinasının ızgarasına dökelim ve tost makinasının kapağını kapatalım. 2 dakika kadar tost makinasının kapağını açmayalım ki waffle hamurumuz iyice pişsin. 2 dakika sonunda waffle hamurunu alalım ve ters çevirelim (tost makinasının ızgaralarının tersine doğru koyalım ki küçük kare izler çıkabilsin).

firinda-pratik-waffle-tarifi-mutfakyusufu.webp

BU WAFFLE TARİFİ TATLI KRİZLERİNİZE SON VERECEK

Evinizdeki kişi sayısına göre waffle hamurunun malzemelerini çoğaltabilirsiniz. Waffle hamurunu servis tabağına alalım. Waffle hamurunun üzerine krem çikolatayı sürelim. Üzerine dilimlediğimiz çilekleri, muzları, kiviyi güzelce dizelim. Tercihe göre üzerine hindistan cevizi, fındık, ceviz, çakıl çikolata ve renkli şekerlemelerle süsleyelim. Waffle' ın üzerini süslemek tamamen sizin tercihinize ve hayal gücünüze kalmış.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN