Bugün herkes ayvayı yiyecek! Nefes almadan yediren tarifiyle ayva reçeli

Bugün herkes ayvayı yiyecek! Nefes almadan yediren tarifiyle ayva reçeli

Ayva reçeli reçel türleri arasında en çok tercih edilen reçellerden bir tanesidir. Ayva reçeli özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmez tatlarındandır. Bugün sizler için haberimizde özenerek ayva reçelinin ayrıntılı tarifini paylaştık...

Çekirdeğinin vermiş olduğu gül kurusu rengiyle ve lifli yapısıyla kahvaltılarımızın vazgeçilmesi olan ayva reçeli geleneksel Türk mutfağının reçel çeşitleri kategorisinde önemli bir yere sahip. Ayva reçelinin renginin güzelleşmesi için ise çekirdeklerinden destek alıyoruz. Ayva reçeli sabah kahvaltılarında gerek peynirle gerek tereyağı ile birleştirilerek zevkle tüketilmektedir. En sağlıklı meyvelerden bir tanesi olan ayva, reçel ile birleştiğinde bu yararlarını koruyabilmektedir. Böylelikle reçel sayesinde ayva meyvesinin yararlarından ve tadından her mevsim yararlanma imkanı ortaya çıkmaktadır.Birebir ölçü kullanmak da önemli. Karşınızda hem reçel hem de tatlı olarak afiyetle yenen, nefis mi nefis ayva reçeli tarifimiz!

MALZEMELER

3 adet orta boy sulu ayva

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

3 adet karanfil

1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Damaklara bayram ettiren ayva reçelini yapmak için öncelikle kullanacağımız ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyalım ve ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini dikkatlice çıkarıp ve ayrı bir kaseye alalım. Ayvaları küçük küçük doğrayalım ve çelik bir tencereye alalım. Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirelim ve 1 saat kadar bu şekilde bekletelim. Bekleme süresinin sonunda 2 su bardağı su ekleyip, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini de içine atalım ve ocağın altını açalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını iyice kısalım. Kısık ateşte pişen ayva reçeli daha lezzetli oluyor.

ayva-recelinin-kirmizi-olmasi-icin3.webp

BU LEZZET KAHVALTIDA EKMEK YEDİRİR

Reçelimizi, ara ara karıştırarak, yoğunlaşıp reçel kıvamını alana dek yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Pişirme süresinin sonuna doğru içine limon suyunu ekleyelim ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım. Ilıdıktan sonra kavanozlara bölüştürelim. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ve buzdolabında saklayalım.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN