Canı tatlı çeken pastane aramasın! Milföylü şöbiyet tatlısı hem pratik hem ekonomik

Canı tatlı çeken pastane aramasın! Milföylü şöbiyet tatlısı hem pratik hem ekonomik

Şerbetli tatlılardan vazgeçemeyenlere ama hamur yoğurmakla uğraşmak istemeyenlere süper bir haberimiz var. Haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız milföylü şöbiyet tatlımıza bir şans vermelisiniz. İşte milföylü şöbiyet tatlısı...

Geleneksel Türk mutfağının şerbetli tatlılarından biri olan şöbiyeti daha önce milföylü olarak denemiş miydiniz? Evet yanlış duymadınız. Hamur yoğurup tek tek oklava ile açmanıza gerek kalmadan sadece milföy hamuru kullanarak da bu lezzeti yakalamanız mümkün. Hem göze hem midelere hitap eden milföylü şöbiyet tatlımızı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu kolay ve pratik yöntemle bu tatlı artık bundan sonra favori şerbetli tatlı tarifleriniz arasına girmeye aday. İşte milföylü şöbiyet tatlısının ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

7 adet milföy hamuru

İçi için:

100 gram çekilmiş ceviz

Yarım su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için:

2su bardağı toz şeker

2su bardağı su

4 damla limon suyu

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için:

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet milföylü şöbiyet tatlısını yapmaya öncelikle iç harcını yapmakla başlayalım. Bunun için bir tencereye süt ve irmiği koyarak, koyulaşana kadar pişirelim. Kaynayıp, koyulaştıktan sonra ocaktan alalım ve ılıması için kenara alalım. Şimdi de milföylü şöbiyet tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatalım. Şerbet kaynayınca içine limon suyunu ekleyip 7 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alıp ılımaya bırakalım. Sıra geldi tatlımızın hamurunu hazırlamaya. Her bir tekli milföyü 4 ayrı kareye bölelim. İçine rondodan çekilmiş ceviz içini koyalım. Ardından pişirdiğimiz irmikli karışımdan da bir kaşık kadar koyalım ve üçgen şeklinde kapatalım. Bütün milföy hamuru bitene kadar bu işleme devam edelim. Elde ettiğimiz milföylü şöbiyet tatlılarımızı tek tek borcama yada fırın tepsisine dizelim.

milfoyden-sobiyet-tatlisi-tarifi.webp

BU TATLI KOLAYLIĞI İLE BAĞIMLILIK YAPACAK

Bir sos tenceresinde tereyağını eritelim. Eriyen tereyağını fırça yardımı ile tek tek milföylü şöbiyetlerimizin üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında tatlımızın üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen tatlımızı alalım ve ilk sıcağı çıkınca birkaç dakika sonra soğumuş olan şerbetimizi üzerine gezdirelim. Tatlımızın şerbetini çekmesi için en az 2 -3 saat dinlendirelim. Servis sırasında milföylü şöbiyetlerimizin üzerini Hindistan cevizi ile süsleyelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN