Çay dile gelse yanıma bu kurabiyeyi yapın der! İşte misler gibi Türk kahveli kurabiye

Çay dile gelse yanıma bu kurabiyeyi yapın der! İşte misler gibi Türk kahveli kurabiye

Büyük küçük hepimiz kurabiyelere bayılıyoruz. Birde çay saatlerine eşlik eden kurabiyeler olunca o çay adeta bir şölene dönüyor. Bugün haberimizde sizlere Türk kahveli kurabiyenin tarifini hazırladık. İşte yedikçe yedirten damak çatlatan lezzet Türk kahveli kurabiye...

Günün her saatinde çayınızın yanında ağzınızı tatlandıracak bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Haberimizde sizler için özenle hazırladığımız Türk kahveli kurabiye tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle kahve tutkunlarının bu kurabiye tarifimize bayılacağına eminiz. İşte damak çatlatan efsane lezzet Türk kahveli kurabiye tarifi şöyle...

MALZEMELER

1 paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

2 çay bardağı pudra şekeri

7 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı Türk kahvesi

1 adet yumurta

1 su bardağı ceviz kırığı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

5 su bardağı un

Üzeri için;

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet Türk kahveli kurabiyeyi yapmak için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağını veya margarini alalım. Üzerine sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştıralım. Ardından nişasta, kabartma tozu, un ve Türk kahvesini ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alan hamurumuza son olarak ceviz kırığını ekleyelim ve yoğuralım. Şimdi sıra geldi Türk kahveli kurabiyemize şekil vermeye. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alalım. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.

basliksiz-8.jpg

BU KURABİYEYE HAYRAN OLMAMAK ELDE DEĞİL

Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka kurabiyelerinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Fırında kurabiyelerimiz pişerken bizde kurabiyelerimizin dışını bulayacağımız karışımı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaseye pudra şekeri ve hindistan cevizini alalım. Pişen kurabiyelerimizi sıcağıyla hindistan cevizli karışıma bulayarak servis tabağına alalım. Tüm kurabiyeler için aynı işlemi tekrarlayalım. İşte Türk kahveli kurabiyemiz servise hazır.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN