Çiğ Börek Tarifi Resmen Çığır Atladı! Komşularınız Kokusuna Dayanamayıp Zilinize Basacak

Çiğ Börek Tarifi Resmen Çığır Atladı! Komşularınız Kokusuna Dayanamayıp Zilinize Basacak

Çay saatlerinin boş geçmemesi için aranan börek tarifi çiğ börekle karşınızdayız. İncecik hamuru ve baharatlı kıymasıyla bu lezzet ailenize ve sevdiklerinize şapka çıkartacak. Misafirleriniz çiğ böreğin tarifini almak için sıraya girecekler. Hazırsanız bu lezzet dolu tarifimize başlayalım...

Cennet vatanımızın nadide şehri Eskişehir' le bütünleşmiş olan çiğ börek, aslında Kırım Savaşı'ndan sonra göçen Tatarlara ait. Bu enfes lezzet Türkiye'nin birçok noktasında yapılmasına rağmen, yolunuz düşerse Eskişehir' de yemenizi tavsiye ederiz. Manilere konu olan çiğ böreğin birden fazla ismi olmasına rağmen en bilindik ismi çiğ börek ve yarımca. Şeklinin yarım aya benzer olmasından dolayı Trakya' da da bu isimle anılıyor. Anadolu'nun alışılmış lezzetlerine göre iç harcının pişirilip yada kavrulmadan çiğ bir şekilde yapılan bu tarifimizi ister çay saatlerinize ister akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak sunabileceğiniz çiğ böreğin yapımını ve püf noktalarını sizler için paylaştık.

MALZEMELER

Hamuru için

Yarım kilo un

1,5 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

300 gr az yağlı dana kıyma

Yarım çay bardağı su

1 adet kuru soğan

1 tutam maydonoz

Karabiber

Tuz

Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI

Öncelikle tarifimize hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz. Yoğurma kabına unumuzu, suyumuzu, sirkemizi, tuzumuzu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar güzelce yoğuralım. Hazırladığımız hamurun üzerini streçle kapatıp, yarım saat buzdolabında dinlendirelim.

hamur-yogurmak.jpg

Çiğ böreğin içindeki sirke hamurumuzun çıtır olmasını sağlayacak. Başka bir kapta kıymayı, suyu, soğanı, ince kıydığımız maydonozları, karabiber ve tuzu karıştıralım. Burda da kıymanın içine koyduğumuz su çok önemli. Dinlenen hamurumuzu eşit bezelere bölelim. Bir karış büyüklüğünde oklava yardımıyla açalım. İçine kıymalı harcımızdan koyup, yarım ay şeklinde kapatalım. Böreğimizin kenarlarını çatalla iz çıkaralım.

hamur-doldur.jpg

İyice kızgınlaştırdığımız yağın içinde böreklerimizi kızartalım. Çiğ böreğin püf noktalarından biri de kızartma yağının çok iyi kızgın olmasıdır. Aksi bir durumda böreğiniz yağ çeker. Böreklerimizi altın sarısı olana kadar kızartalım. Pişen böreklerimizin fazla yağını alması için havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN