Çocukların beslenme çantasına hızlı tarifler! Hem çocuğunuz bayılacak hem çabuk hazır olacak

Çocukların beslenme çantasına hızlı tarifler! Hem çocuğunuz bayılacak hem çabuk hazır olacak

Okulların açılması ile birlikte çocuklarının sağlıklı beslenmesini isteyen anneler ev yapımı beslenme çantası tariflerini merakla aramaya başladılar. İşte bizde çocuklarınıza güvenle hazırlayabileceğiniz beslenme çantaları için tarifleri derledik...

Okulların açılması ile birlikte özellikle anneleri de okula giden çocukları için beslenme telaşı sarmış durumda. Bizde bu telaşınıza son vermek için birbirinden farklı beslenme önerilerine yer verdik...

CEPLİ POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yumurta akı

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım paket yaş maya (21 gram)

4,5 - 5 su bardağı un

Arasına sürmek için:

Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı süt

Çörek otu, susam

Poğaçanın arasına koymak için:

Beyaz peynir

Domates dilimi

Marul

Salatalık dilimi

YAPILIŞI

Cepli poğaça yapabilmek için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine ılık sütü, ılık suyu, sıvıyağı, toz şekeri ve yaş mayayı alıp iyice karıştıralım. Yaş mayanın iyice erimesini sağlayalım. Daha sonra azar azar unu ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamur yoğurma kabımızın üzerini streç filmle kapatalım ve temiz bir örtüye serelim. 30 - 40 dakika kadar mayalanması için hamurumuz bekletelim. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayıp beze yapalım. Ardından merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde bezemizi açalım. Açtığımız hamurun üzerini sıvıyağ ile her yerini yağlayalım ve ikiye katlayalım. Yarım ay şeklini alan hamurumuzun üzerini tekrar sıvıyağ sürelim ve tekrar katlayalım.

7f21f289460a9c92fd86f75fcb2b3c94.jpg

BU POĞAÇA ÇOK BESLEYİCİ

Bütün bezelere bu işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize poğaçalarımızı tek tek dizelim ve 20 dakika tepsi mayası için bu şekilde bekletelim. Bu süre sonunda küçük bir kasenin içinde sütü ve yumurta sarısını karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim. Üzerine çörek otu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için poğaçalarınızın pişip pişmediğini mutlaka kontrol ediniz. Fırında pişen poğaçalarımızı alalım ve soğuması için bekletelim. Ilık hale gelince poğaçaların aralarına domates, salatalık, marul ve beyaz peynirden yerleştirelim. İşte cepli poğaçamız hazır.

OTLU KREP İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

3 su bardağı süt

2, 5 su bardağı un

Tuz

2 dal yeşil taze soğan

1 avuç maydanoz

1 avuç dere otu

Küçük bir kase ezilmiş beyaz peynir

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Otlu krebimizi yapmak için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve sütü alalım. Köpürene kadar mikserde çırpalım. Üzerine tuzu ve unu ekleyip tekrara çırpalım. Unun topak topak olmamasına dikkat edelim. Daha sonra üzerine ince ince kıyılmış yeşil soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu ve yine ince ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştıralım. Bir kasenin içinde beyaz peyniri çatalla ezelim ve ezdiğimiz bu peyniri krep harcının içine ekleyelim ve son kez tekrar karıştıralım. Otlu krebin içine koymak için evinizde kalmış artık peynirleri yada lor peyniri de kullanabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

ÇOCUKLARINIZ DA BU LEZZETE BAYILACAK

Şimdi otlu kreplerimizi pişirmeye başlayalım. Krep tavasına çok az sıvıyağ gezdirelim ve tavayı ısıtalım. Isınan tavaya 1 kepçe dolusu krep harcımızdan dökelim ve tavayı ocaktan alıp sağa sola çevirerek krep harcının her yere eşit şekilde dağılmasını sağlayalım ve ocağa tekrar koyup pişirmeye başlayalım. Alt kısmı pişen otlu krebimizi bir ıspatula yardımı ile tersini çevirelim ve diğer yüzünü de pişirelim. Her krep pişirme sırasında krep harcını dökmeden önce mutlaka krep tavamızı yağlayalım ki kreplerimiz tavaya yapışmasın. Bütün krep harcı bitene kadar bu işlemlere devam edelim. İşte otlu kreplerimiz hazır.

PANKEK İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pişirme aşamasında tavaya sürmek için;

Sıvı yağ

Tercihe göre;

Kivi, muz, çilek, reçel, bal, krem çikolata

YAPILIŞI

Pankek yapmak için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak güzelce çırpalım. Ardından üzerine süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave ederek çırpma teli yada mikserle çırpalım. Pankekin kıvamı normal kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım. Yapışmaz tavanın dibini çok az sıvıyağ ile yağlayalım. Isınan ama kızgınlaşmayan tavamıza sadece 1 yemek kaşığı pankek harcından dökelim. Zaten tavaya yemek kaşığı ile pankek harcından döktüğümüzde kendiliğinden yayılacaktır, bu durumda müdahale etmenize gerek yok.

maxresdefault-1.jpg

Tavamızda pişirme esnasında orta ateşte olsun ki hemen pankeklerimiz yanmasın. Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim. Diğer yüzünü de pişirelim. Pankek pişirirken hızlı davranmanız çok önemli. Çünkü pankek hızlı ve kolay pişen bir yiyecek olduğu için aniden yanabilir yada fazla kızarabilir. Bunun için başından ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz. Pankeklerin üzeri göz göz olunca hemen diğer tarafını çevirdiğiniz takdirde sorun olmayacaktır. Ayrıca pankeklerin rengi de altın sarısı olmalıdır. İşte pankeklerimiz hazır..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN