Çocuklarınızın Beslenmesine Açma Yapın Bundan Sonra Dışarıdan Almayın! İşte Açma Tarifi

Çocuklarınızın Beslenmesine Açma Yapın Bundan Sonra Dışarıdan Almayın! İşte Açma Tarifi

Bayram tatilinden sonra okulların tekrar açılması ile birlikte annelerin de okula beslenme hazırlığı telaşı başladı. Dışarıdan almanıza gerek kalmadan çocuklarınıza evde sağlıklı bir şekilde puf puf kabaran açmayı kolayca yapabilirsiniz. İşte açma tarifi...

Ramazan bayramı tatili sonrası okulların açılması ile birlikte annelerin okul beslenmesine hazırlık telaşı da başlamış bulundu. Okul beslenmelerini evde sağlıklı bir şekilde hazırlayan annelerin çocuklarının beslenme konusunda içleri rahatlamış oluyor. Bu açma tarifimizden sonra sizde evlerinizde kolayca tel tel ayrılmış puf puf kabarmış açma tarifi ile artık dışarıdan açma almanıza gerek kalmayacak. Açmalarınızı aynı zamanda boş vaktiniz olduğunda yapıp, soğutup derin dondurucuya da atabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda açmalarınız ilk günkü gibi tazecik olacaktır. Açma tarifimizi çocuklarınızın beslenmesine hazırlayabildiğiniz gibi aynı zamanda da öğlen çay davetlerinizde de gururla yapabilirsiniz. Evinize gelen misafirler açma tarifinizi almak için sıraya girecekler bizden söylemesi. İşte açma tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1.5 yemek kaşığı toz şeker

1 paket kuru maya (7 gram)

1 yumurta beyazı

4.5 su bardağı un

Arasına sürmek için:

50 gram tereyağı

Üzerine sürmek için:

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı süt

YAPILIŞI

Öncelikle yoğurma kabına ılık suyu, ılık sütü, tuzu, toz şekeri, sıvıyağı, yumurtanın beyazını ve kuru mayayı koyup elimizle güzelce karıştırıp, malzemelerin birbirine geçmesini sağlayalım. Ardından kontrollü bir şekilde unu ilave ederek açma hamurumuzu yoğuralım. Yoğurduğumuz açma hamuru oldukça yumuşak bir hamur olacaktır. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alalım. ardından açma hamurunu 12 eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz hamur parçalarını beze yapalım. Her bir bezenin üzerine 1 çay kaşığı kadar yumuşamış tereyağı koyup elimizle küçük bir servis tabağı kadar açalım. Hamurumuzu rulo şeklinde sarıp kenara alalım. Bütün hamurumuza bu şekli verelim. Hepsini yaptıktan sonra rulo sarılı açmaları sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim. Tüm hamurumuza bu işlemi uygulayalım. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim. Açmalarımızın üzerini kapatıp 15 - 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.

t25-doyurucu-ve-lezzetli-acma-685.webp

PUF PUF KABARMIŞ VE TEL TEL AYRILMIŞ SICACIK AÇMAYA KİM HAYIR DİYEBİLİR Kİ

Küçük bir kasede yumurta sarısını ve sütü karıştıralım. Bütün açmalarımızın üzerine bunu sürelim. İsteğe bağlı üzerine çörek otu yada susam atabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında açmaların üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen açmaları fırından çıkarıp üzerini nemli bir bezle kapatıp 5 dakika bekletelim. Bu süre sonunda açmalarımızı servis tabağına alıp servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN