Doğudan Gelen Efsane Lezzet! Bu Lezzeti Yemeden Ölmeyin

Doğudan Gelen Efsane Lezzet! Bu Lezzeti Yemeden Ölmeyin

Akşam yemeğine yöresel bir lezzet yapmak isteyenler tam da doğru adrestesiniz. Dondurmasıyla meşhur nadide şehrimiz Kahramanmaraş' ın acem pilavını sizler için hazırladık. Her kaşıkta ayrı bir lezzet alacağınız acem pilavının ayrıntılı tarifi ise şöyle...

Geleneksel Türk mutfağının et yemeklerinin başında gelen, nadide şehirlerimizden biri olan Kahramanmaraş' la özdeşmiş acem pilavını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Medeniyetlerin kesiştiği her mutfakta olduğu gibi Maraş mutfağında da baş döndüren lezzetler mevcut ve bunlardan birisi de Acem pilavı. Tek başına bile koca bir menüye bedel olan Acem pilavı son derece leziz bir yemek. Hem şık sunumu hem de doyurucu ve besleyici özelliği ile dillere destan, efsane lezzet acem pilavının tarifini özenle hazırladık. Kaşık kaşık kapışacağınız bu lezzet bundan sonra artık favori ana yemek listenizin başında yer alacak. Acem pilavını ev halkınıza yapabildiğiniz gibi evinize davet edeceğiniz misafirlerinize de yapabilirsiniz. İşte acem pilavının detaylı tarifi şöyle;

MALZEMELER

200 gram dana kuşbaşı et

3 adet havuç

2,5 su bardağı pirinç

1 adet büyük boy soğan

Tuz

Sıvı yağ

3 damla limon suyu

Ilık su

YAPILIŞI

Dillere destan acem pilavını yapmak için öncelikle tarifimize kuşbaşı etlerimizi pişirmekle başlıyoruz. Etimizi bir düdüklü tencereye alalım ve üzerini biraz geçene kadar su ekleyelim. Düdüklünün kapağını ilk başta hemen kapatmayalım. İlk olarak kuşbaşı etler haşlanınca tencerenin yüzünde biriken köpükleri bir süzgeçle alalım. Eğer çok fazla köpük biriktiyse etin suyunu süzün tekrar temiz su koyabilirsiniz. Köpüklerini aldığımız etin tuzunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte pişmeye bırakalım. Bizde bu arada pirinçlerimizi güzelce suyun altında yıkayalım. Pilavınızın güzel olmasını istiyorsanız kullanacağınız pirinci çok iyi yıkamaya gayret etmelisiniz. Pirinçteki nişasta gidene kadar yani yıkadığınız pirinçten temiz su akana kadar yıkamalısınız.

basliksiz-2.jpg

BU LEZZET BAŞ DÖNDÜRÜYOR

Düdüklüde pişen etleri bir kaba alalım. Şimdi yapışmaz pilav tenceremizi alalım ve pişen etlerimizi ekleyelim. Üzerine sıvıyağımızı ekleyelim. 2 tur etlerimizi sıvıyağda kavurduktan sonra üzerine ince ince kıydığımız kuru soğanları ilave edelim. Soğanlarla birlikte etlerimizi kavuralım. 3-5 dakika kadar kavrulduktan sonra uzun uzun doğradığımız havuçlarımızı ekliyoruz ve 3-5 dakika kadar da havuçlarımızı kavuruyoruz. Kavrulan havuçlarımızın üzerine 2 kase kadar kaynamış su ekliyoruz ve pilavımızın tuzunu ayarlıyoruz. Birkaç damla da limon sıkıyoruz. Pilavımızın suyu kaynayınca yıkadığımız pirinçlerimizi tenceremize ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pilavımız suyunu çekince dinlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN