Hamsiyi bir de böyle deneyin! Hamsi sevmeyen bile bu tarifle tabak tabak yiyor... Bağımlısı olacaksınız

Hamsiyi bir de böyle deneyin! Hamsi sevmeyen bile bu tarifle tabak tabak yiyor... Bağımlısı olacaksınız

Havaların soğuması ile birlikte balıkçı tezgahlarını hamsiler süslemeye başladı. Peki evimizde lezzetli iyi bir hamsi nasıl yapabiliriz? İşte tüm detayları ile fırında hamsi tarifi...

Yenilebilir küçük balık türlerinden biri olan hamsi birçok kişi tarafından çok sevilerek tüketilse de, kokusundan dolayı çoğu kişi de sevip tüketmez. Oysa ki uzmanlar sağlığımız için düzenli olarak balık tüketmenin faydalarını her fırsatta söylüyorlar. İşte bizde bugün haberimizde sizlere yemelere doyamayacağınız süper bir soslu hamsi tarifini özenle hazırladık...

MALZEMELER

750 gr. temizlenmiş hamsi
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, kişniş, tuz
1 çay bardağı zeytin yağı

YAPILIŞI

Damakları çatlatan soslu hamsi tarifimiz için öncelikle hamsilerimizi ayıklayalım. Daha sonra hamsileri bol suyun altında iyice kanı gidene kadar yıkayalım ve suyunun süzülmesi için süzgeçte süzdürelim. Daha sonra hamsilerimizi tuzlayalım. Şimdi bir kasenin içinde sosumuzu hazırlayalım. Bunun için 5 diş havanda ezdiğimiz sarımsakları, salçayı, kekiği, pul biberi ,karabiberi, kişnişi ve zeytinyağını güzelce karıştıralım.

photo-2018-12-13-00-22-14.jpg

BU LEZZET PARMAKLARINIZI YEDİRİR

Elde ettiğimiz bu sosu hamsilerin üzerine dökelim ve karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamsilerimizi dizelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişebileceği için mutlaka hamsilerinizin pişi pişmediğini kontrol ediniz. Fırında pişen hamsilerimizi çıkaralım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN