Kahvaltı Sofranıza Yapabileceğiniz Birbirinden Farklı 2 Omlet Tarifi İle Sofranızı Neşelendirin

Kahvaltı Sofranıza Yapabileceğiniz Birbirinden Farklı 2 Omlet Tarifi İle Sofranızı Neşelendirin

Henüz kahvaltısını yapmamış olanlara mükemmel omlet tariflerimiz var. Birbirinden farklı 2 omlet tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak 2 farklı omlet tarifimiz...

Kahvaltı sofralarının baş tacı tabi ki omletler. Kahvaltılarınıza farklı omlet tarifi arıyorsanız işte size 2 farklı omlet tarifi. Doyurucu ve besleyici olan bu omlet tariflerimizi çocuklarınız da çok sevecek. İşte 2 farklı omlet tariflerimiz;

BÖREK TADINDA OMLET TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta

1 büyük kase beyaz peynir

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 tutam maydanoz

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

3 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Börek tadında omlet tarifimizi yapabilmek için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine beyaz peynir, un, pul biber, kabartma tozu, ince ince kıyılmış maydanozu ekleyip çok iyi karıştıralım. En son içine yumurtaları tek tek kırıp ekleyip çok az karıştıralım ki iyi kabarsın. Şimdi sıra geldi börek tadında omletimizi pişirmeye. Bunun için yapışmaz yumurta tavamızı alalım. İçine tereyağını ekleyelim ve tereyağının erimesini bekleyelim.

borek-tadinda-omlet-tarifi-malzemeleri-ve-yapilisi-5010-www-nefisyemekmutfagi-com.jpg

Hemen arkasından börek tadında omlet karışımımızı tavaya ekleyelim. Börek tadında omlet tarifimizin iyice pişmesi için yumurta tavasının kapağını kapatalım ve orta ateşte pişmeye bırakalım. Omlet kabarıp alt kısmı pişince spatula ile dikkatli bir şekilde ters çevirelim ve diğer tarafını da pişirelim. Her iki tarafı da pişen börek tadında omletimizi sıcak sıcak servis edelim.

SEBZELİ OMLET TARİFİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet yumurta

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet domates

5 adet mantar

2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı tereyağı (yumurta için)

YAPILIŞI

Sebzeli omlet tarifimize öncelikle sebzelerimizi yıkayıp temizlemeyle başlayalım. Kırmızı biberi, yeşil biberi ve mantarı ince ince doğrayalım. Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı ekleyelim, doğradığımız biberleri ve mantarları ekleyerek soteleyelim. Sotelenen sebzelerin üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesi ve tuzu ekleyelim. İyice pişen sebzelerimizi ocaktan alalım. Şimdi başka bir yumurta tavasına tereyağını ekleyelim. Tereyağını eriyince iyice çırptığımız yumurtaları ekleyelim. Yumurtaların her tarafa dağılması için tavayı sağa sola hareket ettirelim. Yumurtamız pişmek üzereyken yarısına sotelediğimiz sebzeleri yayalım.

sebzeli-omlet.webp

Rendelediğimiz kaşar peynirini de üzerine ekleyerek pişirmeye devam edelim. Omletimizin üzerine sebzelerden koymadığımız kısmını sebzelerin üzerine doğru kapatalım. Kısık ateşte omletimizin kaşar peyniri eriyene kadar omletimizi pişirelim. Sıcak sıcak omletimizi servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN