Kahvaltıya Kaynananızı Çağırın Ona Hamaratlığınızı Gösterin! İşte Sarımsaklı Pamuk Poğaça Tarifi

Kahvaltıya Kaynananızı Çağırın Ona Hamaratlığınızı Gösterin! İşte Sarımsaklı Pamuk Poğaça Tarifi

Hafta sonu kahvaltı sofralarınıza yakışacak mükemmel bir poğaça tarifi hazırladık. Sarımsaklı poğaça tarifi ile hamaratlığınızı göstereceksiniz. Şık görünümü ve enfes tadıyla sarımsaklı pamuk poğaça bundan sonra favori poğaça tarifleriniz arasına girmeye aday. İşte sarımsaklı pamuk poğaça tarifi...

Henüz kahvaltısını yapmamış olanlara bomba gibi bir tarifimiz var. Sarımsaklı pamuk poğaça tarifi ile gönülleri mest edeceksiniz. Sizler için haberimizde özenle tarifini hazırladığımız sarımsaklı pamuk poğaça tarifimiz hafta sonu kahvaltılarınızın adeta yıldızı olacak. Klasik poğaça tariflerinin tadından farklı olan bu sarımsaklı pamuk poğaça tarifi misafirlerinizden de tam not alacak. Şık görünümü ve enfes tadıyla damaklarınıza şölen yaşatacaksınız. işte sarımsaklı pamuk poğaçanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 çay bardağı ılık süt

2 çay bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 yumurta (sarısı üzerine, akı hamura katılacak)

5 su bardağı un

İçi için:

100 gram kaşar peyniri

Sarımsaklı sosu için:

50 gram tereyağı

1 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı süt

YAPILIŞI

Sarımsaklı pamuk poğaça için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine su, süt, şeker, maya, sıvıyağ ve yumurta beyazını koyup güzelce karıştıralım. Ardından kontrollü bir şekilde unu ve tuzu ekleyip yumuşak pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Hamuru yoğurduğumuz kabın üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalanınca tezgaha hamurumuzu alalım. Hamuru 15 eşit bezeye bölüp elimizle yuvarlayalım. Her bezenin içine bir bir parça kaşar peyniri yerleştirelim ve poğaçaların elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Fırın tepsimize poğaçaları tek tek dizelim. Tepsi mayası için en az 15 dakika bekletelim. Daha sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve sütü sürelim.

maxresdefault.jpg

BU POĞAÇA ARTIK FAVORİNİZ OLACAK

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında poğaçaların üzerini kızarana kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka poğaçalarımızın pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıkan sıcak poğaçaların üzerine bir kasenin içinde ezdiğimiz tereyağını, rendelediğimiz 1 diş sarımsağı, ince ince kıyılmış maydanozu karıştıralım ve bu karışımı poğaçaların üzerine sürelim. Daha sonra poğaçaların üzerine nemli bir bez kapatarak 5 - 6 dakika kadar dinlendirelim. Bu süre sonunda sarımsaklı pamuk poğaçalarımızı servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN