Çayla kurabiye keyfi yapmayı sevenleri bu tarifi kaçırmasın! Kalsın sonra yerim diye beklemeyin anında bitiyor

Çayla kurabiye keyfi yapmayı sevenleri bu tarifi kaçırmasın! Kalsın sonra yerim diye beklemeyin anında bitiyor

Kurabiye ve çay birbirini tamamlayan en güzel besin kaynaklarından biri. Lezzetiyle sizi büyüleyecek ve yiyenlerin 'Bunu hangi pastaneden aldın?' diye soracağı kurabiye tarifine hayran kalacaksınız. İşte çayın yanına çok yakışacak kurabiye tarifi...

Yorucu, koşuşturmalı bir günün ardından şöyle sıcacık çayınızı yudumlarken yanında ağzınızı da tatlandıracak güzel bir kurabiye olsa da yesek diye düşünüyorsanız işte size mükemmel bir kurabiye tarifimiz var. Yedikçe yedirten, evinizde adeta kapış kapış gidecek olan bu kurabiye tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu kurabiye tarifimizi öte yandan açılmasına az bir zaman kalan çocuklarınızın okul beslenmelerine de rahatlıkla yapabilirsiniz. Mutfakta çok zamanınızı almayacak cevizli tahinli kurabiye tarifimizi deneyerek hem ev halkınızdan hem de evinize gelecek olan misafirlerinizden büyük beğeni alacaksınız. İşte mutfakta kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz cevizli tahinli kurabiye tarifimizin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

2 çay bardağı toz şeker

2 çay bardağı tahin

200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin

1 yumurta sarısı (akını üzeri için)

1 paket vanilya

3,5 su bardağı un

Üzeri için:

Çekilmiş ceviz içi

Yumurta akı

YAPILIŞI

Cevizli tahinli kurabiyemizi yapmak için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. Kabımızın içine kullanacağımız oda sıcaklığındaki tereyağı yada margarini alalım. Elimizle yağı eritelim. Daha sonra üzerine toz şekeri, tahini, yumurta sarısını koyalım. Malzemelerimizi karıştıralım. Ardından vanilyayı ve kontrollü bir şekilde unu azar azar üzerine ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Yoğurduğumuz hamur elimize yapışmayacak kıvamda olması gerekiyor. Ama çok sert de olmamalı. Kurabiye hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp şekil verelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyelerin üst kısmını önce yumurta akına batıralım daha sonra rondodan irice çektiğimiz ceviz içine bulayalım.

basliksiz-4.jpg

BU KURABİYE KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR

Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralarında boşluk olacak şekilde kurabiyelerimizi dizelim. Bu kurabiye tarifimizle tam 30 adet kurabiye elde edebilirsiniz. Eğer daha fazla kurabiye elde etmek isterseniz malzeme sayılarını 2 katına çıkarmanız yeterli olacaktır. Kurabiyelerimizi yaklaşık 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için kurabiyelerinizin pişip pişmediğini mutlaka kontrol ediniz. Fırında pişen kurabiyelerimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım ve servis tabağına alıp servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN