Karnıyarık Yemeğini Birde Böyle Deneyin! İşte Kızartmadan Karnıyarık Yapmanın Yolu

Karnıyarık Yemeğini Birde Böyle Deneyin! İşte Kızartmadan Karnıyarık Yapmanın Yolu

Geleneksel Türk mutfağının patlıcan yemeklerinin başından gelen karnıyarığı birde kızartmadan denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kızartma yapmadan kolayca karnıyarık yapmanın detayları...

Geleneksel Türk mutfağımızın başlıca yemeklerinden biri olan karnıyarık yemeğini sevmeyen yoktur. Tam mevsimi gelmişken şöyle tazecik çekirdeksiz patlıcanla yapılan karnıyarığın tadına doyum olmaz. Türk milleti olarak patlıcanın her türlü yemeğini sevsek te söz konusu karnıyarık olunca bizim için akan sular durur. İşte tam sıcak yaz aylarına uygun kızartma yapmadan kolaylıkla yapabileceğiniz karnıyarık tarifi şöyle;

MALZEMELER

5 adet küçük boy patlıcan

Sıvıyağ

Kıymalı Harç İçin;

250 gram orta yağlı dana kıyma

2 adet orta boy soğan

2 adet domates

2 adet sivri biber

2 diş sarımsak

Sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Pul biber

1 çay bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı salça

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı sıcak su

Üzerini süslemek için;

2 adet sivri biber

3 adet domates

YAPILIŞI

Patlıcanları güzelce yıkayalım ve kurulayalım. Fırın tepsisine patlıcanları koyalım ve patlıcanların bir kaç yerine bıçak batıralım. Yumurta fırçası ile bütün patlıcanların dışına sıvıyağ sürelim. Bu şekilde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcanlar iyice pişene kadar pişirelim. Şimdi karnıyarık tarifimizin iç harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için yapışmaz tavaya kıymayı kavuralım. Kıyma suyunu salıp çekmeye başladığı anda üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyelim ve üzerine küp küp doğradığımız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Kavrulan kıymalı harcın üzerine küp küp doğramış olduğumuz 2 adet domatesi, salçayı, tuzu, pul biberi ve karabiberi ekleyerek karıştıralım. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. Fırında pişen patlıcanları alalım ve patlıcan ortasına uzunlamasına bıçakla kesik oluşturalım ve çatal yardımı ile patlıcanların içini açalım.

karniyarik-tarifi.jpg

AMAN PARMAKLARINIZI YEMEYİN

İçini açtığımız patlıcanların ortasına kıymalı iç harç ile dolduralım. Doldurduğumuz patlıcanların üzerine dilimlediğimiz domatesi ve dilimlediğimiz sivri biberlerden birer tane koyalım. Patlıcanların hepsine bu işlemleri uygulayalım. Bir kasede salçayı ve sıcak suyu karıştırıp açalım. Bu salçalı suyu patlıcanların üzerinden gezdirerek dökelim. Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk pişirelim. Daha sonra yemeğimiz pişince fırından alalım ve servis edelim.

KARNIYARIK YEMEĞİNİN YANINA NE GİDER?

Arpa şehriyeli pirinç pilavı, cacık, yoğurtlu çorba, Çeşmi Nigar çorbası

Afiyet olsun..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN