Kaynananıza yağlı biber turşusu yapın gönlünü alın! İşte yağlı biber turşusunun tarifi

Kaynananıza yağlı biber turşusu yapın gönlünü alın! İşte yağlı biber turşusunun tarifi

Biber severleri sevindirecek çok özel bir tarif ile karşınızdayız. Yağlı biber turşusu ile kaynananızın gözüne girebilirsiniz. Yapımı ve hazırlaması kolay ve pratik olan yağlı biber turşusunu mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz...

Kışlık hazırlıklardan biri de ülkece sevdiğimiz turşu. Turşu çeşitlerini saymakla bitmiyor. Bunlardan biri de yağlı biber turşusu. Yağlı biber turşusunu diğer turşulardan ayıran en önemli özellik başlangıçta pişiriyor olmamız. Pişen kıl biberlerin tercihe göre enfes domatesle buluşup, sıcak sıcak cam kavanozlara doldurulması ile ortaya çıkan bu lezzete hayran kalacaksınız. Sizde bu eşsiz lezzeti denemek isterseniz tarifimize kulak verin. İşte enfes lezzet yağlı biber turşusunun ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

2,5 kg kıl biber

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı su

4 baş sarımsak

7 adet domates

3 yemek kaşığı kaya tuzu

YAPILIŞI

Efsane lezzet yağlı biber turşusunu yapmaya öncelikle kıl biberlerimizi yıkamakla başlayalım. Biberlerimizi 2 - 3 parçaya bölelim. Genişçe bir tencerenin içine sırasıyla su, sirke, sıvıyağ, ve tuzu ekleyelim. Kaynamaya başlayınca içine biberleri ilave edip, rengi dönene kadar kavuralım. Daha sonra domateslerimizi yıkayıp kabuğunu soyalım.

basliksiz-14.jpg

Domateslerimizi küp küp doğrayalım. Sarımsakları da ayıklayalım. Biberlerin üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ve ayıkladığımız sarımsakları ekleyelim. 10 - 15 dakika kadar pişirelim. Sıcak sıcak cam kavanozlara pay edelim. Kapağını sıkıca kapatalım. 1 gece boyunca kavanozları yerinden kıpırdatmadan dinlendirelim. Ertesi gün yağlı biber turşunuz yemeye hazır olacaktır. Tercihe göre dilerseniz yağlı biber turşusunda sadece biber tadı almak isterseniz domates koymayabilirsiniz. Ayrıca malzemeleri azaltıp arttırabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN