Kaynananızı Kahvaltıya Çağırın Ona Tahinli Çörek Yapıp Gönlünü Alın! İşte Tahinli Çörek Tarifi

Kaynananızı Kahvaltıya Çağırın Ona Tahinli Çörek Yapıp Gönlünü Alın! İşte Tahinli Çörek Tarifi

Kahvaltı sofralarınıza farklı bir tarif mi arıyorsanız işte tam doğru adrestesiniz. Yedikçe yedirten damak çatlatan lezzet tahinli çörek tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu tarifimizle bundan sonra tahinli çöreği dışarıdan almaya son vereceksiniz. İşte tahinli çörek tarifi...

Kahvaltı sofralarınıza yeni ve değişik bir tarif arıyorsanız size müjdemiz var. Haberimizde tahinli çörek tarifini özenle hazırladık. Tel tel ayrılmış yemelere doyamayacağınız tahinli çörek tarifimiz bundan sonra favoriniz olacak. İşte tahinli çörek tarifi;

MALZEMELER

Hamuru İçin;

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı kuru maya

1,5 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

4,5 su bardağı un

İçi İçin;

1 su bardağı tahin

1 su bardağı şeker

Üzeri İçin;

1 adet yumurta sarısı

Ceviz veya fındık

Susam

YAPILIŞI

Efsane lezzet tahinli çörek yapmak için öncelikle derin bir kap alalım. İçine ılık sütü, mayayı, şekeri alarak tel çırpıcı ile hızlıca karıştıralım. Kabın üzerini streçleyerek 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesi için bekletelim. Bu süre sonunda streç filmi mayanın üzerinden alarak diğer işlemlerimize başlayalım. Hamur yoğurma kabına unu alalım. Üzerine aktifleşen mayayı, tuzu, sıvıyağı, tereyağını koyalım. Hamuru yoğurmaya başlayalım ve ele yapışmayan, yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edelim. Hamuru yoğurduğumuz kabın üzerini streçleyip, ayrıca bir örtü örtelim ve en az bir saat kadar mayalanması için bekletelim. Mayası gelen hamuru 1-2 kez daha yoğurarak havasını alalım. Ardından hamurumuzu 12 eşit parçaya ayırıp bezeler yapalım. Her bezeyi, elimizle ya da merdaneyle yarım cm olacak şekilde açıp inceltelim.

maxresdefault.jpg

TEL TEL AYRILAN TAHİNLİ ÇÖREĞE KİM HAYIR DİYEBİLİR Kİ

Bu arada derin bir kase içinde tahini ve toz şekeri iyice karıştıralım. Açtığımız hamura, karıştırdığınız tahin ve şeker karışımını her yerine eşit gelecek şekilde iyice sürelim. Daha sonra hamuru rulo şeklinde saralım, elimizle tezgahta yuvarlayarak inceltelim ve spiral şekilde sarıp fırın tepsisine dizelim. Bezeler bitene kadar bu işleme devam edelim. Elde ettiğimiz çöreklerimizi 15 dakika kadar tepsi mayası için mutlaka bekletelim. Tepsi mayası alan çöreklerimizin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde yumurta sarısını sürüp, çekilmiş ceviz ve susam serpelim.

maxresdefault-1.jpg

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar üstü kızaracak şekilde pişirelim. Fakat her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka çöreklerinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Pişen çöreklerimizi fırından alalım ve servi edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN