Kebapçılar Bu Tarifi Çok Kıskanacak! İşte Hemen Bitecek Kolay ve Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi!

Kebapçılar Bu Tarifi Çok Kıskanacak! İşte Hemen Bitecek Kolay ve Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi!

En sevilen kebaplardan biri olan Beyti'yi hazırlamak için evinizdeki malzemeler sizler için yeterli olacaktır. Yufka ve etin mükemmel uyumunu sunan bu yemek, akşam yemeklerinin de vazgeçilmezi olacak. Üstelik bu lezzetli hazırlamak çok az zamanınızı alıyor. Detaylar haberimizde

Bu akşam yemeğine Şanlıurfa mutfağından nefis bir lezzet katmak ister misiniz? Beyti Kebap sofranıza renk katacak. Yufkaya sarılmış salçalı soslu ve tereyağlı lezzetli köfteler sizleri yormadan kolaylıkla hazırlayacaksınız. Parmak yedirten bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz. Beyti Kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları neler? İşte detaylar.

BEYTİ KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ

1-2 adet yufka

Beyti Köftesi için:

400g kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber

Yufkalara ve üzerine sürmek için:

2-3 yemek kaşığı tereyağı

Domates sosu için:

1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yanında servis etmek için
Yoğurt

BEYTİ KEBABI HAZIRLANIŞI

İlk olarak köftelerimizi hazırlıyoruz. Soğanı, sarımsağı ve yumurtayı rondoya ekleyin ve çektirin. Rondo kullanmak istemiyorsanız soğan ve sarımsağı rendeleyebilirsiniz. Köfte için malzemeleri, kıymayı, galeta unu ve baharatları derin bir kaba alıp köfteleri güzelce yoğuruyoruz.

1-011.jpg
köfteden birini alıp elimizde dikdörtgen ve yassı şekil veriyoruz. Köftelerin piştikçe kısalacağını ve kalınlaşacağını unutmayın. Eğer çok miktarda çıkarmak isterseniz köftelerinizi inceltebilirsiniz.
Oluşan köfteleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Köftelerimizi 190 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Köfteler pişmeye yakın tereyağını eritin.

2-009.jpg
yufkalardan birini alıp ortadan ikiye keselim. Tereyağını tek parça olacak şekilde tek kat koyalım.
Fırından çıkardığımız köfteleri hamurun geniş kısmında boşluk bırakmadan, hamurun kenarlarını rulo şeklinde katlayarak arka arkaya koyuyoruz.
Tüm malzemeleri sardıktan sonra ruloları çapraz kesip tekrar tepsiye koyuyoruz.
Yağlayıp fırına verelim.

3-007.jpg
Kebabımız fırında kızarırken domates sosunu hazırlıyoruz. Bunun için tavada tereyağını eritip domates rendesini ekliyoruz. Birkaç dakika pişirdikten sonra karabiber ve tuzu ilave edin. Kıvamı koyu olursa biraz su ekleyebilirsiniz.
Hamur hafifçe kızardıktan sonra fırından çıkarın.
Beyti kebabımızı servis tabağına yerleştirdikten sonra üzerine domates sosu döküp bir kaç yemek kaşığı yoğurdu üstüne gezdiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

BEYTİ KEBABI PÜF NOKTALARI

Köfteleri kızarana kadar kızartın, kurumasına izin vermeden fırından çıkarın.
Köfteler pişerken küçülür ve kalınlaşır. Bu yüzden ince yapmaktan korkmayın.
Bu tarifte 1 adet yufka kullandım ama köftelerin kalınlığına göre miktar artabilir. Ayrıca 1,5 yaprak hamur da yapabilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz, daha lezzetli oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN