Kereviz yemeyenlerin bile canı çekiyor! İşte masaya gelir gelmez biten kereviz salatası tarifi

Kereviz yemeyenlerin bile canı çekiyor! İşte masaya gelir gelmez biten kereviz salatası tarifi

Çoğu kişide kerevize karşı hep bir ön yargı vardır. Fakat tarifini paylaştığımız bu kereviz salatası ile bu ön yargılar tamamen yok olacak. İşte kereviz yemeyenlerin bile kapış kapış yiyeceği kereviz salatasının tarifi...

Kereviz denilince genellikle eşlerimiz ve çocuklarımız burun kıvırır. Fakat haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız kereviz salatası ile burun kıvırma olayı geçmişte kalıyor. Mutfakta şipşak kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kereviz salatasını sofraya koyar koymaz bitecek. Tarifimize geçmeden önce kerevizin faydalarına da değinmek istiyoruz.

kerevizin-faydalari-604699-1.jpg

KEREVİZİN BAŞLICA FAYDALARI

Kereviz, maydanozgiller familyasına ait, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir sebzedir. Kereviz, A,C,D,E,K, folat (folik asit), piridoksin (B6), potasyum ve pantotenik asit (B5) gibi B grubu vitaminlerini içermektedir. Lif oranı yüksek, karbonhidrat miktarı düşük olan kereviz, nişasta özlemini de giderir.

156 gram kereviz kökünde şunlar bulunur:

  • Kalori: 66
  • Yağ: 0.5 gr
  • Sodyum: 156 mg
  • Karbonhidrat: 14 gr
  • Lif: 2.8 gr
  • Şeker: 2.5 gr
  • Protein: 2.3 gr
  • K vitamini: 64 mcg

- Kemik kırıkları riskini düşürür.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir ve iltihabı önler.

- Hücreleri onarır.

- Kötü ve yüksek kolesterolü önler.

- Tip 2 diyabeti önlemek için faydalıdır.

- Gut hastalığı ve romatizmaya iyi gelir.

- İltihaplanmaya karşı vücudu korur.

MALZEMELER

2 adet küçük boy kereviz

1,5 su bardağı süzme yoğurt

3 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak

Dereotu

1 çay bardağı ceviz

Tuz

Üzerine:

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı ceviz

YAPILIŞI

Muhteşem lezzet kereviz salatasına öncelikle sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kabın içine havanda dövdüğümüz sarımsakları, yoğurdu, mayonezi koyalım ve karıştıralım. Tarifimizde süzme yoğurt yazdık ama evinizde süzme yoğurdunuz yoksa evinizdeki normal yoğurdun koyu kısmını da kullanabilirsiniz. Daha sonra içine çeyrek demet ince kıyılmış dereotunu ve cevizi de ekleyip karıştıralım.

cevizli-kereviz-salatasi-9dc8de65-f320-4153-8441-f3a152e5d20a.jpg

KEREVİZ SEVMEYEN BİLE BU SALATAYA BAYILIYOR

Şimdi de kerevizin kabuklarını soyup rendenin kalın kısmından rendeleyelim. Kerevizlerin kararmaması için çok bekletmeden hızlıca rendeleyip yoğurtlu karışımın içine ekleyelim. Son olarak tuzunu ekleyip, güzelce karıştıralım. Kereviz salatamızı servis tabağımıza yayalım. Sıra geldi kereviz salatasının sosunu yapmaya. Bunun için küçük sos tenceresinde sıvıyağı ve cevizleri kızdıralım. Bu sosumuzu da kereviz salatasının üzerine gezdirelim. İşte kereviz salatamız hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN