Misafiriniz gelecekse yemeğiniz hazır! Geleli kebabını misafirleriniz ekmekle sıyıracak

Misafiriniz gelecekse yemeğiniz hazır! Geleli kebabını misafirleriniz ekmekle sıyıracak

Akşam yemeğinize ve davet sofralarınıza gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz süper bir tarif ile karşınızdayız. Kolay ve pratik yapımı ile geleli kebabının tadı damaklarınızda kalacak. Evinize gelen misafirleriniz tek tek geleli kebabını tarifini sizden öğrenmek için yarışacaklar. İşte efsane lezzet geleli kebabının ayrıntılı tarifi...

Akşam yemeği için kararsız kaldıysanız size mükemmel bir ana yemek tarifimiz var. Haberimizde tarifini paylaştığımız geleli kebabıyla damaklarınıza şölen yaşatacaksınız. İşte enfes geleli kebabının ayrıntılı tarifi...

MALZEMELER

Et sotesi için;

350 gr dana kuşbaşı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet orta boy kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet kırmızı kapya biber

2 adet domates

3 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 su bardağı sıcak su

Patlıcanları için;

5 adet patlıcan

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Efsane lezzet geleli kebabını hazırlamaya öncelikle patlıcanlarımızı közlemekle başlayalım Bunun için patlıcanların üzerine bıçakla delikler açalım. Ocakta yada fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar iyice közleyelim. Patlıcanlar iyice közlendikten sonra közlenen patlıcanları kabuklarından kolayca ayırabilmek için patlıcanları poşete koyup, poşetin ağzını kapatalım. Bu şekilde terleyen patlıcanlar kabuklarından kolayca ayrılacaktır. Közlenen patlıcanları soyup ardından küp küp keselim. Şimdi geleli kebabımızın et sotesini yapmaya başlayalım. Bunu için yapışmaz bir tavaya sıvıyağımızı koyalım. Yağ kızdıktan sonra üzerine kuşbaşı etleri ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar tavanın kapağı kapalı olacak şekilde kavuralım. Kuşbaşı etler suyunu çektikten sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavuralım.

basliksiz-9.jpg

BU LEZZETE YÜREK DAYANMAZ

Ardından doğranmış yeşil ve kırmızı kapya biberleri de ekleyip kavuralım. Daha sonra domates salçası ve küp küp doğanmış domatesleri de ekleyerek karıştıralım. Son olarak geleli kebabımıza tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave ederek karıştıralım ve tavanın kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Şimdi geleli kebabımızın son işlemine geçelim. Közlenmiş ve küp küp doğradığımız patlıcanlarımızı fırın tepsisine veya borcama alalım. Üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirip karıştırarak kabımızın tabanına yayalım. Ardından et soteyi patlıcanların üzerine aktaralım. Önceden ısıttığımız 200°C fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakalım. İşte geleli kebabımız hazır. Sıcak sıcak servis edelim.

GELELİ KEBABININ YANINA NE GİDER?

Tereyağlı erişte, Tel şehriyeli pirinç pilavı, Tereyağlı bulgur pilavı, yayla çorbası, ayran, cacık

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN