Pastane Gelse Böyle Tuzlu Kurabiye Yapamaz! Bu Tuzlu Kurabiye Tarifi İle Ustalığınızı Konuşturun

Pastane Gelse Böyle Tuzlu Kurabiye Yapamaz! Bu Tuzlu Kurabiye Tarifi İle Ustalığınızı Konuşturun

Pastanelerin önünden geçerken o yoğun yeni pişen kurabiye kokularına hepimiz bayılırız. Peki ünlü ustaları bile geride bırakacağınız, bir yiyenin tadına doyamayacağı damak çatlatan lezzet tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Asla pişman olmayacağınız garanti tarif tuzlu kurabiye, tarif defterinizde baş sırada yer alacak. Gelin bu damak çatlatan bu lezzeti birlikte öğrenelim...

Çay saatlerinin ve kahve yanlarınızın boş geçmediği, acıktığınız zaman açlığınızı bir lokmada dindirmek istediğinizde, her an yanımızda olan kurabiyeyi hepimiz çok severiz. Annelerimizin bayatlamaması için cam kavanozlara koyup sakladığı tuzlu kurabiyeler büyük küçük herkesin severek yediği lezzetler arasında. Bizde bu haberimizde kıyır kıyır ağızda dağılan tuzlu kurabiye tarifimizi siz sevgili okuyucularımızla paylaştık. Bu tuzlu kurabiye ile mutfaktaki ustalığınızı konuştururken aynı zamanda davet sofralarınızda misafirler tarafından ilgiyle karşılanacak. İşte pastaneleri bile geride bırakacağınız tuzlu kurabiye tarifi;

MALZEMELER

250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1.5 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta sarısı üstüne

3 su bardağı un

Susam

Çörek otu

YAPILIŞI

Karıştırma kabına margarin yada tereyağını, sıvıyağı, yumurtanın beyazını, sirkeyi alıp karıştıralım. Öncelikle sıvı malzemelerimizi karıştırıyoruz. Daha sonra şekeri, tuzu, kabartma tozunu ekleyelim ve karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde azar azar dökelim. Unu birden dökerseniz hamuru toparlaması zor olacak ve hamurun içinde unun pütürlü kalması ihtimali olacaktır. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Ayrıca hamurun içine koyduğumuz sirke kurabiyemizin kıyır kıyır olmasını sağlayacak. Bu tarifimizde üzüm yada elma sirkesi kullanabilirsiniz.

kubbb.jpg

MİS KOKULU KURABİYENİN BAŞINA ÇOCUKLARINIZ KOŞACAK

Hamurumuzu tezgahın üzerine alalım. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Dilerseniz elinizle yuvarlayıp şekil verebileceğiniz gibi, kurabiye kalıplarından da faydalanabilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi alıp, üzerine yumurta fırçası ile yumurta sarılarını sürelim. Üzerlerine susam ve çörek otu serpelim.

kuyyy.jpg

Önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dakika pişirelim. Kıyır kıyır kurabiye yapmanın püf noktalarından biri ise; fırının önceden ısıtılmış olmasıdır. Eğer fırın ısıtılmazsa fırın ısınana kadar içine koyduğunuz kurabiyeler kendini salacaktır. Bu durumda istediğimiz kıtırlığı yakalayamayız. Pişen kurabiyelerimizi soğuduktan sonra servis tabağına alıp, servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN