Sadece 3 Dakikada Kahvaltıya Acuka Yapın Sofralarınızı Renklendirin! İşte Dillere Destan Acuka Yapımı

Sadece 3 Dakikada Kahvaltıya Acuka Yapın Sofralarınızı Renklendirin! İşte Dillere Destan Acuka Yapımı

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti tabi ki acuka. Mutfakta sadece 3 dakikada kolayca yapabileceğiniz bu lezzeti çok seveceksiniz. Yedikçe yedirten bu tarifimizin müptelası olacaksınız. İşte 3 dakikada acuka yapımı...

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan acukaya biz büyükler bayılarak seviyoruz. Ülkemizde kahvaltılarda çok sevilen acuka aslında Kafkas mutfağına özgü bir lezzettir. Bizim ülkemizde sevildiği gibi Azeriler, Tatarlar ve Gürcüler tarafından da tüketilir. Kökeni Kafkasya'ya dayanan bu meze her evde bulunabilen malzemelerle kolaylıkla hazırlanabilen ve damakları coşturan bir karışım. 15. yüzyıldan beri sofralarımızı süsleyen acuka, çemene benzese de ondan daha tuzlu ve acıdır. İştah açıcı özelliğinin yanı sıra baş ve karın ağrısına da iyi gelir. Ayrıca acuka metabolizmayı da hızlandırır. Fakat acuka ekmek yediren bir lezzet olduğu için kilolarından şikayetçi olanların bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü bu acuka tam bir ekmek sevdalısı. Acukayı kahvaltılarda ekmek bana bana yiyebilir, yemeklerde çeşni olarak kullanabilir, et ve balıkların yanında sos olarak servis edebilirsiniz. Eğer yemelere doyamıyorsanız, acukayı makarna veya cips sosu olarak da denemenizi tavsiye ediyoruz.

ACUKANIN FAYDALARI

  1. Boğazı yumuşatarak boğaz ağrılarını giderir.
  2. İştah arttırıcı özelliğe sahiptir.
  3. Kansızlığa iyi gelir.
  4. Kan dolaşımını hızlandırır.
  5. Metabolizmayı hızlandırır.

MALZEMELER

2 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

3 diş sarımsak

1 çay bardağı ceviz içi

1 çay bardağı galeta unu

1 su bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Acuka yapmak için mutfak robotuna öncelikle ceviz içini koyalım ve çekelim. Ardından içine biber salçasını, domates salçasını, sarımsakları koyalım ve robotton çekelim. Daha sonra üzerine galeta ununu, zeytinyağını kırmızı toz biberi, pul biberi, kimyonu, karabiberi, yenibaharı, tuzu ekleyelim ve tekrar çekelim. Eğer kullandığınız salça özellikle ev salçası ise tuz oranına dikkat ediniz. Eğer salçanız tuzlu ise acuka yaparken içine tuz katmanıza gerek yok.

acuka.png

Elde ettiğimiz acuka karışımını servis tabağına alalım ve servis edelim. Eğer acukayı yapıp buzdolabınıza kaldırmak isterseniz küçük bir cam kavanoza koyup ağzını sıkı sıkı kapatmalısınız. Bu şekilde buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN