Tatlı Krizinizi İzmir Bombası Yaparak Yenin! İşte Meşhur İzmir Bombasının Tarifi

Tatlı Krizinizi İzmir Bombası Yaparak Yenin! İşte Meşhur İzmir Bombasının Tarifi

Anlık tatlı krizleriniz mi tutuyor? Akşama çayın yanına güzel bir tatlı olsa da yesek mi diyorsunuz. İşte fazla düşünmenize gerek yok. Haberimizde sizler için özenle meşhur İzmir bombasının tarifini hazırladık...

Ege' nin incisi güzel İzmir imizin meşhur çikolatalı tatlısından biri olan İzmir bombası; son zamanlarda sıklıkla her cafe ve restaurantların menüsünde sıklıkla görmekteyiz. Peki damaklarda adeta lezzet patlaması yaratacak İzmir bombasını İzmir' e gitmeden evde yapmak mümkün mü? İşte İzmir bombasının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru İçin;

1 çay bardağı ılık su

Yarım çay bardağından az sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1,5 su bardağı un

İçi İçin;

Sürülebilir krem çikolata

YAPILIŞI

İzmir bombası yapmak için öncelikle buzdolabına sürülebilir krem çikolatayı buzdolabına koyalım. Şimdi tatlımızın hamurunu hazırlamaya başlayalım. Bunun için hamur yoğurma kabının içine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım ve karıştıralım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım. Yumuşak ama yapışmayan kıvamlı hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Şimdi İzmir bombasının şeklini vermeye başlayalım. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim. Daha sonra bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim. Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak kahve fincanı büyüklüğünde genişletelim. Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.

izmir-bomba-reels-yemekcom.webp

BU TATLIYI YAPMAK ÇOK KOLAY

Açtığımız hamurun ortasına buzdolabından çıkardığımız kakaolu fındık kremasından bir tatlı kaşık koyalım ve bohça şeklinde kapatalım. Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tek tek İzmir bombalarını yerleştirelim. İzmir bombasının düz kısmı üste gelecek şekilde dizelim. Tüm bezelerimiz bitene kadar, sırası ile aynı işlemi uygulayalım. Önceden ısıtılmış 220 derecede fanlı olarak pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir. İzmir bombasının üstü pembeleşmeden fırından çıkarmaya dikkat edelim. İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını, servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN