Akşama Çayın Yanına Atom Kurabiye Yapın Tatlı Krizinize Son Verin! İşte Atom Kurabiye Tarifi

Akşama Çayın Yanına Atom Kurabiye Yapın Tatlı Krizinize Son Verin! İşte Atom Kurabiye Tarifi

Sizde akşam çay saatlerini boş geçiremeyenlerden misiniz? Eğer öyleyseniz size süper bir tarifimiz var. Haberimizde paylaştığımız atom kurabiye tarifi ile hem sıcacık çayınızı yudumlayacaksınız hem de tatlı krizlerinize son vereceksiniz. İşte atom kurabiyenin tarifi...

Akşama sıcacık çayın yanına şöyle güzel bir kurabiye olsa da ağzımız tatlansın mı diyorsunuz? O zaman sıkı durun. Size müthiş bir kurabiye tarifimiz var. Ağızda dağılan, üstelik hem doyurucu hem de vitaminli atom kurabiye tarifimizi haberimizde sizler için özenle hazırladık. Müthiş kurabiye hamurunun kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ve cevizle buluşması ile ortaya çıkan bu muhteşem lezzet adeta damak çatlatan cinsten. İşte atom kurabiyenin tarifi şöyle;

MALZEMELER

150 gram tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

3,5 su bardağı un

İç dolgusu için;

5 adet kuru incir

5 adet kuru kayısı

Yarım su bardağı kuru üzüm

Yarım su bardağı ceviz içi

1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Atom kurabiye yapabilmek için öncelikle hamur yoğurma kabına tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı koyup karıştıralım. Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak, pürüzsüz kıvamda bir hamur elde edelim. Şimdi de atom kurabiyenin iç dolgusunu hazırlayalım. Bunun için bir kabın içine incirleri, kayısıları minik minik doğrayalım. Üzerine kuru üzümü, damla çikolatayı ve rondoda iri çekilmiş cevizi koyup harcımızı karıştıralım. Atom kurabiyemizin şekli de çok önemli. Atom kurabiyeye şekil verebilmek için limon sıkacağının kapağına ihtiyacımız var. Şimdi atom kurabiyelerimize şekil vermeye başlayalım.

basliksiz-22.jpg

BU KURABİYENİN GÖRÜNÜMÜ DE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Limon sıkacağının kapağını alalım ve ters çevirelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp streç film geçirdiğimiz limon sıkacağı kapağına yerleştirelim. Baş parmağımızla bastırarak inceltip oyar gibi şekil verelim. Orta kısma iç harcından koyup hamurdan çok az bir parça alarak kapak yapıp üzerine kapatıp bastırıyoruz. Limon sıkacağını ters çevirip hamuru çıkarıyoruz. Atom kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize tek tek dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka atom kurabiyeyi kontrollü pişirmenizde fayda var. Aman atom kurabiyeleri fırında fazla kızartmayın. Fırından çıkan kurabiyeler soğuduğunda üzerlerine isteğe bağlı pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN