Kahvaltıya Biberli Ekmek Yapın Kaynananızın Gözüne Girin! İşte Biberli Ekmek Tarifi

Kahvaltıya Biberli Ekmek Yapın Kaynananızın Gözüne Girin! İşte Biberli Ekmek Tarifi

Kahvaltı sofralarına yeni bir lezzet arayanlara müjde. Biberli ekmek tarifimiz tam size göre. Yedikçe yedirten bu lezzet kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak. İşte biberli ekmek tarifimiz...

Kahvaltı sofralarına yeni bir tarif arayanlara güzel bir haberimiz var. Haberimizde özenle tarifini paylaştığımız biberli ekmek tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İştah açıcı ve metabolizma çalıştırıcı olan biberli ekmek tarifimizi kahvaltı sofralarınıza hazırlayabileceğiniz gibi beş çaylarınıza da hazırlayabilirsiniz. Yedikçe yedirten bu biberli ekmek tarifimiz hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacak. Şık sunumu ve damak çatlatan bu lezzet sofralarınıza çok yakışacak. İşte enfes tat biberli ekmeğin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

3 su bardağı un

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytin yağı

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 çay kaşığı şeker

Soğanlı Biberli Harç İçin;

2 adet soğan

Yarım çay bardağı ceviz

2,5 yemek kaşığı susam

2 yemek kaşığı pul biber

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı zeytin yağı

Tuz

Yarım çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Biberli ekmeğimiz yapmaya öncelikle ilk olarak yoğurma kabına unu dökelim, üzerine tuzu ekleyelim ve ortasını çukur olacak şekilde açalım. Açtığımız bu çukurun içerisine zeytin yağı, süt, su, kuru maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım. İyice pürüzsüz bir şekilde yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatalım ve temiz bir bez de örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalanırken bizde bu arada soğanlı biberli harcımızı hazırlayalım. Bunun için; derin bir karıştırma kabına ince ince doğradığımız soğanları, çekilmiş cevizi, susamı, pul biberi, salçayı ve zeytinyağını ilave edelim. Ardından tuz, kimyon, kekik ve karabiberi ekleyelim, elimizle karıştıralım. Şimdi ise mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve havasını alalım.

dsc-0039-2-780x470.jpg

BU LEZZET METABOLİZMA ÇALIŞTIRIYOR

Hamurumuzdan minik parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Tepsideki bezelerin üzerlerine elimizle bastırarak düzleştirelim. Biberli harcı hepsinin üzerine paylaştıralım. Biberli ekmeklerimizi 200°C fırında 25-30 pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek yada porsiyonlar şeklinde servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN