Kahvaltıya Paçanga Böreği Yapın Eltinize Havanızı Atın! İşte Efsane Lezzet Paçanga Böreği

Kahvaltıya Paçanga Böreği Yapın Eltinize Havanızı Atın! İşte Efsane Lezzet Paçanga Böreği

Damaklarınızda enfes bir tat bırakacak , kahvaltıların ve aperatiflerin vazgeçilmez lezzeti paçanga böreğimizi şiddetle denemenizi tavsiye ederiz. Yedikçe yedirten bu lezzete doyamayacaksınız. İşte paçanga böreğinin tarifi...

Ülkemizde ve dünya çapında börek denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan paçanga böreğini gerek kahvaltı sofralarınızda, gerek beş çaylarınızda gerek de aperatif olarak sunabileceğiniz eşsiz bir börek türüdür. Paçanga böreği oldukça pratik bir börektir. Ara sıcak olarak yemeklerde servis yapılabileceği gibi, çay saatlerinin de değişmez lezzetlerinden biridir. Lezzeti yerinde sizi asla mahcup etmeyecek bir börek mutlaka denemelisiniz. Paçanga böreği normalde iç malzemesi konulup sarıldıktan sonra sıvıyağda kızartılan bir börek çeşididir. Eğer kızartma işlemi yapmak istemiyorsanız paçanga böreğinizi fırında da yapabilirsiniz. Galeta ununa bulayarak fırınlayacağınız, bu haliyle de çok lezzetli olan paçanga böreğini sizlerde çok seveceksiniz. İşte paçanga böreğinin tarifi...

MALZEMELER

1 adet hazır yufka

1 adet domates

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı kapya biber

150 g rendelenmiş kaşar peyniri

150 g doğranmış pastırma

Kızartmak için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Damaklarda adeta efsane bir tat bırakacak olan paçanga böreğimizi yapmaya ilk olarak iç harcını hazırlamakla başlayalım. Yeşil biberi ve kırmızı kapya biberi yıkayıp temizleyelim ve küçük küçük doğrayalım. Tercihe göre küçük küçük doğranan biberleri 1 tatlı kaşığı sıvıyağda soteleyebilirsiniz. Dilerseniz çiğden de koyabilirsiniz. Biz tarifimizde biberleri çok az sıvıyağda sotelemeyi tercih ettik. Sotelen biberleri ocaktan alalım ve soğutalım. Soğuyan biberlerimizin üzerine kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesi, rendelenmiş kaşar peynirini ve doğradığımız pastırmaları ekleyip karıştıralım. İşte paçanga böreğimizin iç harcı hazır. Şimdi paçanga böreğimizi sarmaya geçelim. Tezgahımıza bir adet yufkayı serelim ve 8 eşit parçaya bölelim. Her bir yufka parçasına paçanga böreğimizin iç harcından koyalım. Aynı sigara böreği sarar gibi fakat iri bir şekilde böreklerimizi saralım.

pacanga-boregi-op.webp

BU BÖREK KAPIŞ KAPIŞ BİTECEK

Bütün yufka parçalarına iç harcımızdan koyup böreklerimizi saralım. Şimdi sıra geldi paçanga böreklerimizi kızartmaya. Tavamıza sıvıyağı koyalım ve kızgınlaşmasını bekleyelim. Böreklerimizi kızgınlaşan yağa dikkatli bir şekilde atalım ve böreklerimizin her iki tarafını da eşit bir şekilde kızartalım. Kızarttığımız böreklerimizi soğutmadan hemen sıcak sıcak servis edelim. Paçanga böreklerini vaktiniz olduğunda fazlaca sarıp buzdolabı poşetine yada buzluk saklama kaplarına koyup buzluğunuza da koyabilirsiniz. Böylece canınızın istediği her an yada çat kapı gelen misafirlerinize hemen kızartıp sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN