'Yemekhane kartımda sadece bir liram var' diyen İÜ'lü Sibel Ünli'nin cesedi denizden çıkarıldı

'Yemekhane kartımda sadece bir liram var' diyen İÜ'lü Sibel Ünli'nin cesedi denizden çıkarıldı

'Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var' diyen İstanbul Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Sibel Ünli'nin cesedi Samatya'da denizden çıkarıldı. Kayıp olduğu ortaya çıkan Ünli'nin intihar ettiği ihtimali üzerinde durulurken, genç kızın Twitter paylaşımlarından geçim sıkıntısı çektiği anlaşıldı. Ünli'nin mesajlarının ortaya çıkmasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, İÜ'lü öğrencinin ölümüne isyan etti.

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin cesedi denizden çıkarıldı. Ailesinin iki gün önce polise kayıp ilanı verdiği Ünli'nin cansız bedeni Samatya Sahili'nde bulundu. Ünli'nin Twitter'dan Kasım ayında yaptığı "Bir liraya karnımı doyurabilir miyim enter. Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var. Bir lira kırk kuruşmuş" paylaşım ise dikkat çekti.

Ünli'nin mesajlarının ortaya çıkmasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, İÜ'lü öğrencinin ölümüne isyan etti.

İHA'nın haberine göre, dün öğle saatlerinde Samatya Sahili'nde, kayalıkların üzerinde çanta gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden ekipler, çantanın 2 gün önce hakkında kayıp başvurusu yapılan 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli'ye ait olduğunu tespit etti.

Ünli'nin ölmeden önce attığı tweetler arasında geçim sıkıntısı çektiği ve yeni yılda bir iş bulmak istediğini anlatan paylaşımlar bulunuyor.

20-01/05/70.jpg

 

"YAŞANMAYA DEĞER BİR HAYATIM YOK"

Ünli, 9 Ekim'de Twitter'dan "Gidecek yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da" paylaşımı yapmış.

Sibel Ünli, soru sorma platformu 'Curious Cat' de kendisine 'Eline 20 bin lira geçse ilk ne yaparsın?' sorusuna 'kibele1903' mahlasıyla 'KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) borcumu öderim' cevabını vermiş.

Aynı platforma 12 gün önce neden hastaneye yattığını soran bir takipçiye ise 'majör depresyon' diyerek yanıtlamış.

KADIKÖY'DE 'SİBEL ÜNLİ' EYLEMİ!

4 Ocak'ta aralarında Sibel'in arkadaşlarının da olduğu bir grup Kadıköy'de eylem yaptı.

Grup adına konuşan bir genç, Sibel'i tanıdığında kendisinin hastanede tedavi görmeye başlamış olduğunu belirterek "Bugün memleketin her yanında insanların yüzde 60'ı antidepresan kullanıyorsa, intihar oranları artıyorsa, kimse 'Bunun sebebi bu sistem değildir' demesin. İntiharlar, memlekette herkesin gündemiyken, biz haykırıyoruz: Sibel'in katili kapitalizmdir, bu çürümüş sistemdir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Üniversite öğrencisi olarak bizleri çalışmak zorunda bırakan, gençliği psikolojik bunalımlara ve depresyona sürükleyen şey, tam da içinde bulunduğumuz kapitalist sistem ve onun gençliğin yaşamını geleceksizlik çemberiyle sarmasıdır.

Bu çemberi; kapitalizmin gençliğe sunduğu açlığı, işsizliği, geleceksizliği ancak örgütlü mücadeleyle kırabiliriz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN