Yemeksepeti hacklendi! Bilgiler çalındı

Yemeksepeti hacklendi! Bilgiler çalındı

Yemeksepeti, kullanıcı veri tabanının kimliği tespit edilemeyen siber korsanlar tarafından saldırıya uğradığını duyurdu. Yemeksepeti, yaptığı açıklamada finansal şifrelerin ve bilgilerin ele geçirilmediğini belirtti.

Yemek sipariş uygulaması olan Yemeksepeti, güvenlik ihlali yaşandığını ve kullanıcı veri tabanının kimliği tespit edilemeyen siber korsanlar tarafından saldırıya uğradığını açıkladı.

Konuya dair detayları resmi sosyal medya hesaplarından paylaşan Yemeksepeti; kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmının siber korsanlar tarafından ele geçirildiğini belirtti.

Yemeksepeti açıklamasında; kredi kartı bilgileri dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediğini aktardı. Kredi kartı bilgilerinin MasterCard altyapısı ile korumalı olarak Yemeksepeti veri tabanları dışında ve tamamen güvenli olarak saklanmakta olduğunu MasterCard tarafında bu konuyla ilişkili herhangi bir güvenlik sorununun söz konusu olmadığını belirtti.

Yemeksepeti'nin "25.03.2021 sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşandı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi" diyerek başladığı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle kredi kartı bilgileri dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediğini, aynı şekilde bağlı bulunan Facebook ve Apple hesaplarına dair bir ihlalin de söz konusu olmadığını belirtmek isteriz. (Bu bilgiler hiçbir zaman Yemeksepeti sistemlerinde saklanmamıştır.) Ele geçirilen bilgileri eksiksiz ve şeffaf bir şekilde aşağıdaki listede açıklamak istiyoruz."

Ele geçirilen bilgiler ise şu şekilde:

Ad-soyad, doğum tarihi, Yemeksepeti'ne kayıtlı telefon numaraları, Yemeksepeti'ne katıldı e-posta adresleri, Yemeksepeti'ne katıldı adres bilgileri, Açık olarak görülemeyen SHA-256 algoritması ile maskelenmiş giriş şifreleri.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN