Yeni çipli kimlik kartı nasıl alınır? Ehliyetler kimlik kartına nasıl yüklenecek? Çipli kimlik ve ehliyetlerin süresi ne kadar?

Yeni çipli kimlik kartı nasıl alınır? Ehliyetler kimlik kartına nasıl yüklenecek? Çipli kimlik ve ehliyetlerin süresi ne kadar?

Pazartesi gününden itibaren çipli kimliklere sürücü belgelerinin de yükleneceğini açıklayan Bakan Soylu, ‘Yeni çipli kimlik kartı nasıl alınır? Ehliyetler kimlik kartına nasıl yüklenecek? Çipli kimlik ve ehliyetlerin süresi ne kadar?’ sorularına yanıt verdi…

Yavaş yavaş tüm kartların bir kart içerisinde toplanacağını söyleyen Soylu, bu işlem için de herhangi bir ücretin alınmayacağını kaydetti. Çipli kimlik ve ehliyetlerin geçerlilik süresine kadar sürücü belgelerinin kimliklerde kullanılması, büyük kolaylık sağlayacak. Peki ehliyetler kimlik kartına nasıl yüklenecek? Çipli kimlik kartı nasıl olacak? İşte detaylar…

ÇİPLİ KİMLİK KARTI NASIL ALINIR?

Sürücü belgesi bilgilerinin T.C. kimlik kartına yüklenmesi projesi lansmanında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teknolojinin bütün haliyle beraber vatandaşların işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve her sene milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşın memnuniyetini sağlamak adına çaba sarf eden, büyük bir devrimi yapanları tebrik ederek, 21 Eylül itibarıyla yeni sürücü belgeleri kimlik kartlarına yüklenmeye başlanacağını ve 2021’de elektronik kimlik doğrulama sistemini getireceklerini bildirdi.

Türkiye'de çok kısa zaman içerisinde çok büyük değişiklikler yaptıklarını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1995 yılında ilçe başkanı olduğu dönemlerde kendisine her gelen 10 şikâyetin üçünün, nüfus idarelerinin önünde günlerce kuyruk bekleyen insanlardan geldiğine işaret ederek, şimdilerde vatandaşların teknolojinin tüm imkanlarını sağlamasının olağanüstü bir gelişme olduğunu kaydetti.

Nüfus idarelerinin Türkiye'nin teknolojik modern yüzünü temsil ettiğini öne süren Soylu, vatandaşların bir günde randevu aldığını, hatırlattı. Daha evvel 70-50-30 gün randevu veren ilçeler olduğunu, bunların içerisinde 20-25 gün randevu veren ilçelerin normal karşılandığını anımsatan Soylu, bunun da düşürülmesi için ehliyet, kimlik ve pasaportların bir araya getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

KİMLİK DOĞRULAMA CİHAZI GELİYOR

Önümüzdeki senenin ilk zaman dilimlerinde elektronik kimlik doğrulama sistemini getireceklerini müjdeleyen Soylu, bunu da bir devrim, değişim olarak niteleyerek, bunların, noterlerde, bankalarda, kamu kurum kuruluşlarında ve özel sektörlerde dahil bunların kullanılacağını söyledi. Bu şekilde dolandırıcılığın ve sahteciliğin de önüne geçileceğini kaydeden Soylu, bu adımların da 2021’de atılacağını duyurdu.

EHLİYETLER KİMLİK KARTINA NASIL YÜKLENECEK?

21 Eylül 2020 tarihi itibarıyla; T.C. Kimliği, sürücü belgesi, silah taşıma ruhsatı, banka kredi kartı, TBMM kimlik kartı, THY kimlik kartı gibi kartların tek kartta toplanabileceğini müjdeleyen Soylu, ceplerde taşınan şişkinliğin bu vesileyle azaltılacağını bildirdi.

Yeni kimliklerin arkasında çiplerin olduğunu anımsatan Soylu, burada 5 alanın bulunduğunu ve kimlik hârici 4 alanın da kullanılacağını duyurdu.

21 Eylül 2020 tarihinden itibaren, yeni tip sürücü belgelerinin Türkiye genelinde Nüfus Müdürlükleri'nden randevu alınarak, yeni nesil kimlik kartlarına yüklenmeye başlanacağını paylaşan Soylu, bu işlem için de herhangi bir ücretin alınmayacağını belirtti.

ÇİPLİ KİMLİK VE EHLİYETLERİN SÜRESİ NE KADAR?

Sürücü belgesinin geçerlilik süresi tamamlandığında tıpkı eski kartlarının yenilenmesi gibi, kimlik kartlarından otomatik olarak silineceğini anlatan Soylu, bunun ömür boyu kalmayacağını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN